Ucraina a aprobat strategia pentru reintegrarea Crimeii

DE Adina Mutăr | 01.10.2021 - 21:52
Ucraina a aprobat strategia pentru reintegrarea Crimeii/foto: ukranews

Cabinetul de miniștri al Ucrainei a aprobat planul de acțiune pentru punerea în aplicare a „Strategiei pentru dezocuparea și reintegrarea teritoriului ocupat temporar din Crimeea”.

SHARE

Planul de acțiune pentru implementarea strategiei a fost publicat pe site-ul guvernului ucrainean și conține 158 de puncte, potrivit ukranews.com.

Se preconizează crearea până în 2022 a unei instituții de stat specializate „Centrul Național Ucrainean pentru Dezvoltarea Păcii” pentru a colecta dovezi ale încălcărilor drepturilor legate de ocuparea temporară și agresiunea armată a Rusiei.

De asemenea, până în 2022, se planifică îmbunătățirea mecanismului de desfășurare a campaniilor de admitere la universități, instituții de învățământ profesional și tehnic vocațional pentru persoanele din teritoriul ocupat temporar, în special introducerea depunerii la distanță a documentelor pentru admiterea în instituțiile generale ale învățământul secundar pe teritoriul controlat de Ucraina.

Până în 2023, este planificat să se lanseze un serviciu online pentru depunerea cererilor de plată a unei indemnizații unice în numerar sau pentru a asigura furnizarea de asistență juridică profesională. Se planifică furnizarea transportului între punctele de control de intrare și ieșire din teritoriul ocupat temporar și în principal transport din regiunea Kherson.

Până în 2024, este planificată revizuirea drumurilor din regiunea Kherson.

Până în 2025, este planificat să se pună la punct un mecanism pentru returnarea cetățenilor ucraineni din locurile de detenție din teritoriul ocupat temporar și de pe teritoriul Rusiei, care au fost strămutați ilegal de pe teritoriul ocupat temporar în timpul conflictului armat, precum și stabilirea statutului acestora.

Citește și

Guvernul ungar le va plăti pensionarilor un bonus de 222 de euro, dată fiind performanţa economiei

Ungaria și Ucraina se acuză reciproc de „subminarea securității naționale” din cauza Gazprom

 

 

În plus, este planificată crearea, completarea, stocarea și popularizarea unei colecții de amintiri despre ocupația Crimeii pe resursa online „Arhiva istoriei orale”, crearea și completarea sistematică a unui registru al prejudiciilor cauzate Ucrainei, cetățenilor săi în legătură cu agresiunea armată a Rusiei după ocuparea teritoriului ucrainean.

De asemenea, prevede organizarea de forumuri internaționale de investiții pentru a atrage investitori străini și implementarea unei politici de informare pentru a clarifica poziția și etapele cheie ale statului cu privire la dezocuparea și reintegrarea teritoriului ocupat temporar.

Decretul menționează că punerea în aplicare a strategiei nu necesită cheltuieli suplimentare de la bugetele de stat sau de la bugetele locale, este planificată implementarea în cadrul programelor bugetare existente.

După cum a raportat anterior Agenția de presă ucraineană, la 18 august, Cabinetul de Miniștri a aprobat strategia de dezvoltare economică a regiunilor separatiste Donetsk și Luhansk pentru perioada până în 2030.

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te