Turiștii germani din Mallorca organizează petreceri ilegale. Guvernul de la Berlin este îngrijorat

DE Adelina Sahlean | 15.07.2020 - 11:34
Foto: Getty Images

În urmă cu o lună au fost primiţi primii turiști veniți în Mallorca pentru redeschiderea sezonului, cu toții germani, dar după lipsa de control din acest weekend, sunt unii deja care vor să-i vadă plecaţi, inclusiv ministrul sănătății german.

SHARE

În declaraţiile făcute cu privire la pericolul unui al doilea val al pandemiei COVID-19 în toamnă și în iarnă, Jens Spahn, ministrul sănătății din Germania, a afirmat că aceasta este o posibilitate, dar că ar putea fi evitată și a arătat cu degetul cu mai multă vehemenţă către grupurile de turiști germani care în acest weekend au avut comportamente riscante în Insulele Baleare, înregistrate în videoclipuri și fotografii care au fost repede partajate pe rețelele de socializare. Aglomerații mari de persoane care petrec, care împărtășesc alcool și pahare și fără a respecta nici o măsură de stopare a contaminării, notează jurnaliștii portughezi de la DIÁRIO DE NOTÍCIAS.

Făcând apel la germani pentru a evita adunările și a respecta regulile de distanțare, ministrul le-a declarat ziariştilor că este deosebit de îngrijorat după ce a văzut imaginile turiștilor germani din Mallorca de la sfârşitul săptămânii.

„Înțeleg nerăbdarea, dar acolo unde sunt petreceri, riscul de infecție este mai mare. Ballerman [o zonă de distracţie nocturnă din Palma de Mallorca, frecventată în mod deosebit de turiștii germani și cunoscută pentru agitaţie și tulburări] nu trebuie să devină un al doilea Ishgl”, a declarat acesta, citat de Deutsche Welle, referindu-se la stațiunea de schi austriacă, care a fost considerată unul dintre primele și cele mai mari focare de contaminare cu COVID-19 din Europa.

Aceste declarații survin la aproape o lună de la sosirea primilor turiști, cu toții germani, în Mallorca, pe 15 iunie, pentru a marca redeschiderea Balearelor către turism într-un fel de program-pilot convenit între Germania și regiunea autonomă spaniolă și amplu propagat.

Nu a fost puțin lucru. Turismul reprezintă 35% din PIB-ul Balearelor, iar germanii sunt principalii clienți. Aproximativ 5 milioane dintre ei le-au vizitat în 2018, iar unii chiar numesc arhipelagul cel de-al 17-lea land al Germaniei.

După luni întregi de izolare, afaceri închise și mulți șomeri, turiștii reprezentau un fel de salvare.

Insulele au fost relativ cruţate de hecatomba care s-a abătut asupra Spaniei ca urmare a pandemiei, înregistrând până în prezent 2.228 de cazuri și 224 de decese, cele mai mici cifre din țară, care are deja 253.908 de cazuri și 28.403 de decese.

Petrecerile ilegale, care au proliferat în arhipelag, sunt una dintre cele mai mari îngrijorări și, pentru a le pune capăt, autoritățile au înăsprit vigilența și au aprobat recent un regim dur de sancţiuni, cu amenzi de până la 600.000 de euro pentru organizatori și sancțiuni cuprinse între 3.000 și 60.000 de euro pentru participanți.

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te