Turcia ridică, de la 1 iulie, o parte dintre restricțiile din perioada pandemiei

DE Edi Neagu | 22.06.2021 - 10:39
Rata infectării a scăzut în Turcia. FOTO: Facebook

Numărul de infectări zilnice a scăzut în Turcia și autoritățile au decis să ridice carantina de week-end și restricțiile de circulație pe timp de noapte. Spectacolele vor fi permise doar până la miezul nopții.

SHARE
Turcia va continua să ridice, din 1 iulie, o parte din restricții impuse în contextul pandemiei de COVID-19, după ce numărul de noi cazui zilnice a scăzut până la aproximativ 5.000, a anunțat luni președintele Recep Tayyip Erdogan, potrivit Reuters, citat de Hotnews.ro.
Astfel, vor fi ridicate carantina generală impusă pentru zilele de duminică și restricțiile de circulație pe timp de noapte (după ora 19:00), precum și restricțiile pentru transportul public. Programul instituțiile publice va reveni și el la normal.
 
 
Turcia a început să relaxeze gradual restricțiile severe - lockdown-ul total a fost limitat doar la zilele de duminică, iar restaurantele s-au deschis cu un număr redus de clienți, după ce numărul cazurilor zilnice de COVID-19 a început să accelerat de la un vârf de 60.000 din aprilie.
Erdogan a anunțat însă că spectacolele, inclusiv concertele, vor fi permise doar până la miezul nopții, determinând o reacție puternică pe rețelele de socializare.
 
 
Ankara speră că scăderea numărului de îmbolnăviri, împreună cu o accelerare a campaniei de vaccinare, va ajuta la o revenire a turismului.

Începând cu 15 martie 2021, pasagerii curselor aeriene care sosesc în Turcia au obligația de a completa formularul de intrare prin intermediul portalului register.health.gov.tr, cu maximum 72 de ore înaintea îmbarcării. Formularul va fi prezentat la îmbarcare în format fizic (tipărit) sau electronic (pe telefonul mobil/tabletă). Ulterior completării formularului, va fi emis codul HES, în baza căruia călătorii vor putea avea acces la transportul intern și la cazare.

Este necesară completarea formularului de intrare în Turcia indiferent de modalitatea de transport utilizată - rutieră, aeriană sau navală. Completarea formularului nu este obligatorie pentru pasagerii aflați în tranzit aeroportuar. Persoanele care au obținut în prealabil codul HES au obligația de a completa și formularul (fiind o aplicaţie distinctă).

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2021 NEWS INTERNATIONAL S.A.