Trump, condamnat să-i plătească daune de 83 milioane $ scriitoarei E. Jean Carroll: „Ridicol!”

DE Răzvan Nicolae | Actualizat: 27.01.2024 - 08:05
Trump, condamnat să-i plătească daune de 83 milioane $ scriitoarei E. Jean Carroll: „Ridicol!” - Foto: Profimedia Images - Rol ilustrativ
Trump, condamnat să-i plătească daune de 83 milioane $ scriitoarei E. Jean Carroll: „Ridicol!” - Foto: Profimedia Images

Donald Trump a fost condamnat să-i plătească daune de 83 milioane $ scriitoarei E. Jean Carroll, pentru că a defăimat-o, pe fondul unor acuzaţii de viol din anii 1990.

SHARE

Fostul preşedinte american Donald Trump a fost condamnat vineri de un tribunal civil din New York să plătească 83,3 milioane de dolari scriitoarei E. Jean Carroll pentru că a defăimat-o, pe fondul unor acuzaţii de viol din anii 1990, relatează Agerpres, citând AFP.

Fostul preşedinte al Statelor Unite, în campanie pentru a fi reales, a denunţat imediat pe reţeaua socială Truth Social o condamnare "ridicolă" şi a promis că va face recurs.

Marele favorit la primarele republicane şi foarte probabil adversar al lui Joe Biden la alegerile prezidenţiale din noiembrie, a denunţat încă o dată "o vânătoare de vrăjitoare condusă de Biden împotriva (lui) şi a Partidului Republican".

Această sumă astronomică de peste 83 de milioane de dolari, decisă de un juriu popular, include în special 65 de milioane de dolari daune "punitive".

Citește și: Contracandidatul lui Trump se retrage din cursa prezidențială. DeSantis: „Trump are susținerea mea”

Trump, condamnat să-i plătească daune de 83 milioane $ scriitoarei E. Jean Carroll

Juraţii au recunoscut intenţia de a "răni" a lui Trump, 77 de ani, deja găsit responsabil de judecător pentru remarci defăimătoare împotriva lui Jean E. Carroll, 80 de ani, care a cerut despăgubiri de cel puţin 10 milioane de dolari pentru prejudicii morale şi profesionale.

Elizabeth Jean Carroll este o fostă editorialistă la ediţia americană a revistei Elle, care l-a acuzat pe Donald Trump de viol în 1996 într-un cabină de probă a unui magazin universal din New York.

Pe baza unei alte plângeri civile din 2022 pentru viol şi defăimare, ea obţinuse în mai să fie găsit vinovat la civil de agresiune sexuală în urmă cu 28 de ani şi de comentarii defăimătoare făcute în 2022.

Trump a fost obligat atunci să plătească despăgubiri de cinci milioane de dolari.

Citește și: Trump vrea iar la Casa Albă. Promite să lase Europa în ghearele Rusiei și să rupă relațiile cu China

Totalul a ceea ce trebuie să plătească după procesele din 2023 şi 2024 se ridică, aşadar, la peste 88 de milioane de dolari.

Acest al doilea proces, exclusiv pentru defăimare, a decurs dintr-o primă plângere civilă în 2019 şi a început pe 16 ianuarie, într-o atmosferă electrică, în prezenţa de cele mai multe ori a fostului locatar al Casei Albe care visează să se întoarcă acolo.

Pe lângă acest caz, patru procese penale îl aşteaptă pe fostul preşedinte al Statelor Unite, reaminteşte AFP. 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te