Contracandidatul lui Trump se retrage din cursa prezidențială. DeSantis: „Trump are susținerea mea”

DE Daniel Toșa | Actualizat: 22.01.2024 - 11:53
Contracandidatul lui Trump se retrage din cursa prezidențială. DeSantis: „Trump are susținerea mea” - Foto: Profimedia images

Contracandidatul lui Trump se retrage din cursa prezidențială. Guvernatorul Floridei, Ron DeSantis, care a intrat în alegerile primare republicane prezidențiale ca fiind cea mai mare amenințare pentru Donald Trump, a anunțat că pune capăt candidaturii sale la Casa Albă.

SHARE

Ron DeSantis a declarat că îl va susține pe Donald Trump să ajungă din nou la Casa Albă.

Contracandidatul lui Trump se retrage din cursa prezidențială. DeSantis: „Trump are susținerea mea”

Anunțul său, făcut într-o înregistrare video postată pe X, vine după un dezamăgitor loc doi la adunările republicane din Iowa de săptămâna trecută.

"Dacă ar fi ceva ce aș putea face pentru a produce un rezultat favorabil, mai multe opriri în campanie, mai multe interviuri, aș face-o, dar nu pot să le cer susținătorilor noștri să se ofere voluntar și să doneze resurse dacă nu avem o cale clară spre victorie. În consecință, îmi suspend astăzi campania", a declarat DeSantis.

El și-a etalat apoi sprijinul pentru Trump: "În timp ce, am avut dezacorduri cu Donald Trump, cum ar fi în ceea ce privește pandemia de coronavirus și ridicarea lui Anthony Fauci, Trump este superior actualului președinte în exercițiu Joe Biden. Acest lucru este clar".

Citește și: Cursa pentru Casa Albă 2024: Trump a câştigat primarele republicane din Iowa. Cu cine se bate

"Am semnat o promisiune de a susține candidatul republican și voi onora această promisiune. El are susținerea mea, pentru că nu ne putem întoarce la vechea gardă republicană de altădată sau la forma reambalată de corporatism încălzit pe care o reprezintă Nikki Haley", a mai spus el.

Plecarea sa o lasă pe Nikki Haley, fostul guvernator al Carolinei de Sud, ca singura alternativă la Trump în cursă, dar fără prea mult timp pentru a-și consolida sprijinul și pentru a-l ajunge din urmă pe lider.

Decizia lui DeSantis a venit după zile de discuții cu donatorii. A devenit clar în weekend că nu exista nici rațiunea, nici sprijinul financiar pentru a-și continua candidatura.

Citește și: Revenirea lui Trump în fruntea SUA, "în mod clar o amenințare" pentru Europa, avertizează șeful BCE

DeSantis și soția sa Casey au luat decizia duminică după-amiază, surprinzând mulți dintre angajații și susținătorii săi de rând.

DeSantis i-a sunat personal pe principalii donatori și le-a spus că s-a trezit în acea dimineață și a decis că nu există nicio cale de a câștiga și că este timpul să se retragă, au declarat pentru CNN doi donatori republicani care au cunoștință de aceste apeluri.

DeSantis le-a spus donatorilor că nu există niciun motiv să își piardă timpul și banii rămânând în cursă. DeSantis a spus că nu exista nicio cale spre victorie cu Trump în cursă, amintindu-și cum auzea mereu de la participanții la evenimentele sale că "dacă nu ar fi fost Trump, aș fi votat pentru tine".

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te