Tipul cu coarne și blană spune că se simte păcălit de Trump, după ce acesta a refuzat să-l grațieze

DE Miruna Moldoveanu | 25.01.2021 - 12:55
„Șamanul QAnon”/FOTO: qz.com

„Șamanul QAnon”, unul dintre participanții la Asaltul de la Capitoliu, spune că se simte „păcălit” de fostul președinte, în contextul în care Trump a refuzat să-l grațieze după ce i-a cerut public acest lucru, scrie The Independent, citat de Digi24.

SHARE

Al Watkins, avocatul lui Jake Angeli, spune că clientul său „regretă foarte foarte mult faptul că s-a lăsat păcălit de președinte”. Declarația a fost făcută pentru un post de televiziune local.

„Regretă nu doar că a fost păcălit de președinte, dar și de faptul că a fost pus în situația să ia decizii pe care nu ar fi trebuit să le ia. Cât despre clientul meu, tipul cu coarne și blană, cu meditația și cu mâncarea organică... Nu putem pur și simplu să fluturăm o baghetă magică și să-i catalogăm pe toți oamenii aceia de pe 6 ianuarie în același fel”, a mai spus avocatul care îl consideră pe Donald Trump complet vinovat de Asaltul de la Capitoliu:

„Să ne aducem aminte de toate lunile de minciuni repetate, de falsități, de hiperbole și de insinuări ale președintelui, toate menite să inflameze, să înfurie și să motiveze. Președintele nostru i-a invitat pe acești oameni, ca președinte, să meargă la Capitoliu alături de el”.

Mulți dintre cei arestați în legătură cu atacul de pe 6 ianuarie au cerut grațieri din partea lui Donald Trump, însă acesta nu le-a răspuns solicitărilor, preferând să își grațieze foștii aliați și rudele acuzate de corupție, în ultimele sale săptămâni la Casa Albă.

Acuzația care îi poate aduce cea mai mare pedeapsă, 20 de ani, este obstrucționarea cu rea intenție a unei proceduri oficiale.

Alte două acuzații au fost formulate împotriva lui doar pentru că Mike Pence se afla în clădirea Capitoliului. Potrivit legii federale, prezența vicepreședintelui în Capitoliu o transformă în „clădire restricționată”. Angeli a fost acuzat că a intrat într-o clădire restricționată, știind că nu are voie, și, separat, că acționat în mod turbulent, ceea ce a împiedicat desfășurarea evenimentelor programate.

Pedeapsa pentru aceste fapte poate fi mărită dacă făptuitorul are arme letale asupra lui. Angeli a purtat pe tot timpul asaltului o suliță de 2 metri, de care legase drapelul SUA. Vârful suliței era o lamă adevărată, nu o replică dintr-un material nepericulos, potrivit The Independent.

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2021 NEWS INTERNATIONAL S.A.