Cine sunt cei 5 copii care luptă pe imperiul de miliarde al lui Berlusconi. Nu există succesor numit

DE Elena Andrei | Actualizat: 13.06.2023 - 21:52
Marina Berlusconi-Foto: Profimedia Images

Marina, primul copil al lui Berlusconi, vrea să-i preia imperiul media și Forza Italia, partidul creat de tatăl ei.

SHARE

Marina, prima dintre cei cinci copii din două căsnicii ai lui Silvio Berlusconi, se pregătește să preia imperiul Fininvest, compania de mai multe miliarde de euro a lui Berlusconi.

Copiii lui au reușit să rămână relativ în umbră, în mare parte datorită controlului lui Berlusconi asupra unei mari părți a media italiană.

Succesiune: Marina, primul copil al lui Berlusconi, vrea să-i preia imperiul media și Forza Italia

Odată cu moartea miliardarului, ei vor fi forțați să iasă din umbră pentru a-și gestiona moștenirea.

Acest lucru s-ar putea dovedi a fi un proces dificil, deoarece magnatul nu a numit public un moștenitor.

Primii doi copii ai lui Berlusconi s-au născut din prima căsătorie, cu Carla Dall'Oglio, de care a divorțat după 20 de ani, în 1985.

Cea mai mare, Marina (născut în august 1966) și Pier Silvio (aprilie 1969) au fost amândoi implicați direct în conducerea companiilor lui Berlusconi la scurt timp după ce tatăl lor și-a făcut intrarea în politica italiană la începutul anilor 1990.

Acesta mai are trei copii cu actrița Veronica Lario, cu care s-a căsătorit în 1990. A divorțat în 2010 din cauza gustului lui pentru adolescente, ceea ce i-a adus probleme legale.

Citește și: Silvio Berlusconi a murit. Cel mai bogat om din Italia plătea pensie alimentară de 2.000.000 $/ lună

Barbara (iulie 1984), Eleonora (mai 1986) și Luigi (septembrie 1988), copiii pe care Berlusconi i-a avut cu Lario, nu au avut roluri executive de mare profil în conducerea afacerilor tatălui lor, așa cum este cazul copiilor mai mari.

Conform legislației italiene, copiii săi au dreptul de a moșteni două treimi din averea sa în părți egale, în timp ce părintele este liber să dispună de treimea rămasă după bunul plac.

Modul în care Berlusconi a decis să-și împartă bunurile între moștenitorii săi va fi cunoscut doar după ce va fi deschis testamentul.

O treime din activele ce pot fi atribuite liber poate fi folosită pentru a alege un lider pentru companiile Fininvest, cu condiția ca alte active să fie suficiente pentru a le compensa pe celelalte, a spus Emanuele Lucchini Guastalla, profesor de drept la Milano.

Marina a blocat căsătoria lui Berlusconi cu ultima sa iubită, Marta Fascina

Oameni familiarizați cu chestiunea au declarat pentru Reuters că cel mai mare copil al său, Marina, care deja prezidează Fininvest, este cea mai probabil să preia frâiele imperiului lui Berlusconi.

Fiica lui cea mare conduce Consiliul de administrație al Fininvest din 2005.

Pe lângă MFE, holdingul de familie controlează și editura Mondadori și deține o cotă mare în Mediolanum, potrivit Daily Mail.

Marina fost pusă la treabă de tatăl ei în viața corporativă de când avea 20 de ani, iar influența ei a crescut atunci când el a intrat în politică în 1994.

Mamă a doi copii, Marina este căsătorită cu un fost balerin de la Scala. Ea a fost numită a 100-a cea mai puternică femeie din lume de către Forbes între 2004 și 2010.

Au existat semne de tensiune între Marina și tatăl ei în 2022, când ea i-a blocat planurile de a se căsători cu iubita lui, Marta Fascina, o parlamentară din Forza Italia - cu 53 de ani mai tânără decât el și mai mică decât toți cei cinci copii ai săi.

Roberto D'Alimonte, profesor de politică la universitatea Luiss din Roma, a declarat pentru The Times că bănuiește că Marina va interveni și pentru a prelua partidul Forza Italia.

„Bănuiesc că familia Berlusconi a decis că trebuie să controleze partidul și că doar un membru al familiei o poate face”, a spus el.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te