„Deşi nu am vrea niciodată să minimalizăm ceea ce se întâmpla din perspectiva drepturilor omului în China, nu susţinem un boicot al sportivilor", a afirmat preşedinta USOPC, Susanne Lyons.
Potrivit conducătoarei forului olimpic din SUA, boicoturile sunt ineficiente şi penalizează pe nedrept sportivii care s-au pregătit pentru Jocuri, citând cazul boicotului american cu ocazia Jocurilor Olimpice de la Moscova, din 1980.
Citește și: Meghan lansează fake news. Fiul ei, Archie, nu e prinț, potrivit unei hotărâri de peste 100 de ani
"Credem că astfel de boicoturi nu au fost eficiente în trecut, mai ales în 1980. Aceste boicotări nu au făcut decât să rănească sportivii care s-au antrenat întreaga viaţă pentru a avea ocazia de a-şi reprezenta ţara", a mai spus Susanne Lyons.
Sportivii voiau să boicoteze Jocurile Olimpice
"Credem că aceasta este o problemă care ar trebui abordată de la guvern la guvern cu China", a adăugat preşedinta USOPC, care este şi membră a Comisiei de Marketing a Comitetului Internaţional Olimpic (CIO).
Citește și: Școala, închisă cu recordul de 481 elevi infectați. În toamnă, școala s-a oprit la 541 copii bolnavi
Următoarea ediţie a Olimpiadei de iarnă va debuta pe 4 februarie 2022, la doar şase luni după Jocurile Olimpice de vară de la Tokyo, care au fost amânate cu un an din cauza pandemiei de coronavirus, potrivit Agerpres.