SUA: Co-fondatorul Greenpeace o desființează pe Alexandria Ocasio- Cortez

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 06.03.2019 - 16:04
Alexandria Ocasio- Cortez Foto: Guliver/ Getty Images

Patrick Moore, co-fondator al organizației ecologiste Greenpeace, a atacat-o pe democrata Alexandria Ocasio-Cortez (AOC), despre care a spus că este o ”nervoasă mică și pompoasă" și a catalogat planul său ”Green New Deal” drept "complet nebun".

SHARE

Într-o serie de mesaje pe Twitter, Moore a acuzat faptul că Ocasio-Cortez, care a cerut reducerea drastică a producției de combustibili fosili, nu realizează ce s-ar întâmpla în întreaga lume, dacă planurile sale radicale ar fi implementate.

”Nervoasă mică și pompoasă. Nu aveți un plan de cultivare a alimentelor pentru 8 miliarde de oameni fără combustibili fosili sau de transport a alimentelor în orașe. Dacă ar fi interziși combustibilii fosili, fiecare copac din lume ar fi tăiat pentru combustibil pentru gătit și încălzire. Vei aduce moartea în masă”. a postat Moore sâmbătă, într-un mesaj în care i s-a adresat direct democratei Ocasio- Cortez.

Patrick Moore a părăsit Greenpeace după 15 ani cât s-a aflat la conducerea sa, și a criticat organizația în cartea sa "Confesiunile unei ieșiri din Greenpeace: realizările unui ecologist sensibil".

De asemenea, Moore a criticat-o pe Ocasio- Cortez pentru că a comparat schimbările climatice cu Al Doilea Război Mondial.

”Nu este Alexandria Ocasio- Cortez un pic prea tânără pentru a vorbi despre Al Doilea Război Mondial? A fost un iad și au murit peste 60 de milioane de oameni. Planul său New Green Deal este mai rău decât războiul. Imaginați-vă că nu există combustibil pentru autoturisme, camioane, tractoare, combine, mașini de recoltat, centrale electrice, nave, aeronave etc. Transportul persoanelor și mărfurilor se va opri”, se arată într-un alt mesaj al lui Moore.

Intr-o altă postare, Moore a catalogat New Green deal "atât de nebunesc că este obligatoriu să fie respins în cele din urmă".

”Bănuiesc că succesul Alexandriei Ocasio-Cortez este trecător. A prins un vânt prielnic din cauza situației politice actuale. 2020 va fi chiar mai interesant decât acum”, a scris el.

De asemenea, el a catalogat-o drept o ”ipocrită”, după dezvăluirile publicațiile ”New York Post” potrivit cărora a folosit mașini Uber și Lyft care poluează, în timpul campaniei electorale din 2018, în loc să se deplaseze cu metroul. La aceste acuzații AOC a răspuns că ”trăiește cum trăiesc toți în prezent”, dar asta nu ar trebui să fie "un argument împotriva preocupării pentru un viitor mai bun".

"Sunteți o ipocrită ca toți ceilalți. Și aveți zero expertiză în toate lucrurile pe care le pretindeți că le știți ", a spus Moore.

Travis Nichols, purtător de cuvânt al Greenpeace SUA, a respins comentariile lui Moore, pe motiv că nu reprezintă organizația. El a contestat și faptul că Moore ar fi co-fondator, deși Greenpeace recunoaște că Moore "a jucat un rol semnificativ" în primii săi ani.

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te