SONDAJ Viktor Orban, cea mai proastă veste în 15 ani. Duşmanul său îi dă o puternică lovitură

DE Florin Budescu | Actualizat: 24.10.2024 - 16:12
SONDAJ Viktor Orban, cea mai proastă veste în 15 ani. Dușmanul său îi dă o puternică lovitură - Foto: Profimedia Images
SONDAJ Viktor Orban, cea mai proastă veste în 15 ani. Dușmanul său îi dă o puternică lovitură - Foto: Profimedia Images

SONDAJ Viktor Orban, cea mai proastă veste în 15 ani. Duşmanul său îi dă o puternică lovitură. Institutul Publicus, care efectuează cercetări în numele lui Népszava, a măsurat avantajul Partidului Tisza în ambele categorii principale.

SHARE

SONDAJ Viktor Orban, cea mai proastă veste în 15 ani. Duşmanul său îi dă o puternică lovitură. Institutul Publicus, care efectuează cercetări în numele lui Népszava, a măsurat avantajul Partidului Tisza în ambele categorii principale de votanţi.

Acest lucru a fost arătat și de Centrul de Cercetare 21, pentru alegătorii siguri. Tisza este formaţiunea politică înfiinţată de fostul partener al lui Viktor Orban, Peter Magyar, care a devenit acum adversarul său extrem de vocal şi agresiv.

SONDAJ Viktor Orban, cea mai proastă veste în 15 ani. Dușmanul său îi dă o puternică lovitură

Ieri, pentru prima dată în 18 ani, a fost publicat un sondaj care nu a identificat Fidesz drept cel mai susținut partid. Mulți au pus la îndoială sondajul acesta, pentru că Centrul de Cercetare 21 a măsurat doar anumiți alegători, conform Economx.

Printre ei, alegătorii care au spus că sunt siguri că vor merge la vot și ar putea alege un partid, inclusiv Tisza. Aceştia au reprezentat 42%, iar Fidesz 40%.

Citeşte şi: România folosită de liderul opoziției ca să-l atace pe Orban: Au bani mai mulți, mănâncă mai ieftin

Conform situației actuale, în afară de cele două partide, doar formaţiunea politică Mi Hazánk ar mai intra în Parlament. Aceasta este o formaţiunea politică de extremă dreaptă, al cărei nume se traduce "Mișcarea Patria Noastră".

Un recent sondaj de opinie reprezentativ al Institutului Publicus relevă că Tisza este înaintea Fidesz, atât în ​​rândul întregii populații, cât și în rândul alegătorilor de partid care sunt siguri că vor merge la vot, a scris Népszava.

Citeşte şi: Prietenia cu Putin îl costă electoral pe Viktor Orban. Opoziţia este la 4% distanţă sub Fidesz

În populația totală cu drept de vot din Ungaria, Partidul Tisza este de 24%, iar Fidesz la 23%, În grupul celor care promit să participe la alegeri și care aleg și un partid, raportul este de 39-37%.

În măsurarea sociologică, sprijinul celorlalte părți este acum astfel: DK este susținut de 5% din populația totală și de 8% din alegătorii anumitor partide, Mi Hazánk și Kutyapárt au 4%, fiecare dintre anumiți alegători de partid.

Citeşte şi: Viktor Orban, remarcă subtilă. Cine crede că va ocupa poziția de guvernator al Băncii Naţionale

Momentum și MSZP câte 2%, iar extrema dreaptă Jobbik a ajuns la 1%.

Deși formaţiunea LMP l-a susținut pe Dávid Vitézy candidat la funcția de primar, Institutul Publicus a măsurat-o cu zero intenţie de vot în întreaga populație și 1%, în rândul anumitor alegători de partid.

Înclinația de a alege este altfel mare. Potrivit sondajului, grupul celor care au promis cu siguranță sau probabil că vor participa la vot este de 82%, respectiv 6%. Ceea ce ar înseamna un absenteism de numai 14%.

Google News Urmărește-ne pe Google News
Comentarii 0
Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te