SEMNAL Un comisar european s-a pronunțat în favoarea certificatelor de vaccinare

DE Andrei Vasilescu | Actualizat: 16.02.2021 - 07:32
Thierry Breton Foto: europarl.europa.eu

Comisarul UE pentru politică industrială, Thierry Breton, a spus că este un susținător fervent al propunerii Atenei de emitere a unui certificat de vaccinare pentru pasagerii care călătoresc în Europa pe calea aerului - lucru pe care unele companii aeriene îl studiază deja.

SHARE

„Pentru a vă îmbarca într-un avion este posibil să vi se solicite prezentarea unui certificat care să demonstreze că sunteți imunizat. Altfel, va trebui să fiţi supus unui test rapid antigen”, a explicat Breton pentru BFMTV.

Comisarul francez consideră că Europa se află într-o poziție privilegiată în ceea ce privește evoluția vaccinării populației și protejarea acesteia împotriva pandemiei. El a susținut că UE, după ce a încheiat acorduri cu șase laboratoare pentru furnizarea de vaccinuri, a „câștigat războiul” ce se poartă în întreaga lume.

Citește și

Smiley, despre povestea cu cocaina a interlopului Boncu: Nu îl cunosc. Totul e inventatBreton i-a asigurat pe toți europenii care vor să se vaccineze că vor reuși să o facă până la sfârșitul verii. În acest context, a spus el, se lucrează pentru a se asigura posibilitatea ca europenii să călătorească fără teamă. „Una dintre condițiile pentru acest lucru este adoptarea unui certificat de vaccinare”, a spus el.

Ca o justificare pentru declaraţiile sale triumfaliste cu privire la „victoria în războiul vaccinurilor”, comisarul a explicat că producerea unui vaccin este o treabă dificilă, care durează, de obicei, cinci ani. „Cu toate acestea, am reușit să producem și să distribuim vaccinuri pentru Covid-19 în doar șase luni”, a spus el.

Citește și

Istoric britanic: România era considerată acum 100 de ani cea mai antisemită țară din lume


Referindu-se la construirea unor noi unități farmaceutice în Europa, el a spus că deschiderea unei noi fabrici este o treabă ce necesită circa cinci ani. De aceea „folosim pentru scopurile noastre cele aproximativ zece fabrici care funcționează deja și sunt capabile să ne îndeplinească obiectivul central, acela de a face ca în 18 luni de acum încolo Europa să devină primul continent din lume în ceea ce privește producția de vaccinuri”.

Acesta este un plan care va fi explicat în detaliu miercuri, de către Comisia Europeană, după cum scrie Le Figaro, conform Hotnews.ro .

Sceptic în privința vaccinului rusesc


Întrebat dacă Europa va comanda în cele din urmă doze de vaccin rusesc Sputnik V, Thierry Breton s-a arătat sceptic. „Acesta este un vaccin de două ori mai complicat de produs decât celelalte. În plus, ne-am asigurat deja un număr suficient de vaccinuri”, a spus el.

În final, vorbind despre „datoria generată de Covid”, Thierry Breton a reamintit că, prin definiție, aceasta nu poate fi transformată într-o „datorie permanentă”. Prin urmare, va trebui rambursată, dar printr-un proces de rambursare foarte lung, care va dura aproximativ 30 de ani.

În ceea ce privește resursele de rambursare a datoriilor pe care statele membre le acumulează pentru a face față efectelor pandemiei, comisarul francez a spus că ar putea fi inovatoare și că provin din surse noi.

El a menționat, în special, impunerea unei taxe pentru serviciile digitale și, de asemenea, impozitarea carbonului la frontiera UE, care „ne va permite să excludem importurile de produse care nu respectă normele europene pentru protecția mediului și care nu îndeplinesc, în general, standardele europene”.

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2021 NEWS INTERNATIONAL S.A.