Se pregătește terenul pentru escaladarea războiului în Transnistria până pe 9 Mai

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 03.05.2022 - 10:51
Locuitorii din Transnistria așteaptă cu teamă evoluțiile războiului din Ucraina/FOTO: Profimedia

Direcția de Informații Militare a Ucrainei a dat publicității un articol de o pagină, din ziarul care apare în Transnistria, în care se cere implicarea forțelor armate din regiunea transnistreană în acțiunile armatei ruse.

SHARE

Motivul: au loc atacuri teroriste asupra populației.

„Nerecunoscuta Transnistrie continuă să se pregătească de război împotriva Ucrainei. Un tiraj mare al ziarului transnistrean, din 2 mai 2022, a fost tipărit pe teritoriul regiunii transnistrene a Moldovei. Materialul central al ziarului este <<Adresa oficială a locuitorilor din Regiunea Transnistreană a Republicii Moldova către președintele Federației Ruse Putin>>”, precizează serviciul secret ucrainean.

Textul include cererea „de implicare a forțelor armate din regiunea transnistreană a Moldovei în acțiunile armatei ruse”. Pentru aceasta, pe teritoriul Rusiei se înființează „puncte de mobilizare pentru a recruta voluntari care să lupte în armata transnistreană”.

„În acest fel, Kremlinul încearcă să legalizeze mii de militari ai săi, care vor efectua provocări de pe teritoriul regiunii transnistrene a Moldovei”, punctează Direcția de Informații Militare din Ucraina.

Ziarul conţine şi o serie de materiale de propagandă despre „atacuri teroriste sângeroase asupra transnistrenilor, cu zeci de ucişi, inclusiv copii, bătrâni şi femei”.

Citește și:

 
 
„Există pericolul ca autoritățile de la Kremlin să comită o serie de acte de intimidare în rândul populației locale, responsabilitatea urmând să fie în mod tradițional atribuită <<Ucrainei și Occidentului>>”, adaugă serviciul secret.

Publicația transnistreană mai susține că "nu mai există ocazia de a evita un mare război în regiunea transnistreană”, iar „Kievul și aliații săi din NATO și-au dat deja verdictul, și-au coordonat deja toate acțiunile cu Chișinăul și Bucureștiul”, motiv pentrru care autorii articolului își pun speranțele în „reacția Rusiei frățești”.

Cetăţenii străini sunt îndemnaţi să se alăture forţelor armate din regiunea transnistreană a Moldovei. „Punctele de mobilizare sunt desfășurate nu numai în Federația Rusă, ci și în Republica Populară Lugansk, Republica Populară Donețk, Abhazia și Republica Arabă Siriană.

„În plus, cetățenii altor țări se pot alătura armatei noastre. Pentru a face acest lucru, trebuie doar să vină în țările în care există astfel de puncte de mobilizare”, scrie ziarul.

„În acest fel, conducerea Rusiei poate pregăti o nouă rampă pentru agresiunea împotriva Ucrainei și baza pentru ocuparea oficială a unei părți a teritoriului Moldovei independente”, conchide publicația transnistreană.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te