Școlile și lăcașurile de cult evreiești, în alertă în Franța, după atacul Iranului asupra Israelului

DE Daniel Toșa | Actualizat: 15.04.2024 - 08:04
Școlile și lăcașurile de cult evreiești, în alertă în Franța, după atacul Iranului asupra Israelului - Foto: Profimedia images - Caracter ilustrativ

Școlile și lăcașurile de cult evreiești, în alertă în Franța. Ministrul francez de Interne, Gérald Darmanin, a solicitat prefecţilor să întărească măsurile de securitate la lăcaşurile de cult evreieşti şi la şcolile religioase, în urma atacului lansat de Iran împotriva Israelului

SHARE

"Avem un nivel foarte ridicat al ameninţării teroriste", a subliniat ministrul în urma atacului lansat de Iran împotriva Israelului şi înaintea sărbătorilor Paştelui evreiesc.

Școlile și lăcașurile de cult evreiești, în alertă în Franța, după atacul Iranului asupra Israelului

În contextul apropierii sărbătorii Paştelui evreiesc, ministrul Darmanin a cerut o atenţie sporită asupra slujbelor şi adunărilor care aduc un public numeros în mod tradiţional.

"Le-am cerut prefecților să întărească măsurile de securitate la lăcașurile de cult evreiești și școlile religioase," a declarat ministrul francez de Interne, Gérald Darmanin. "Este necesară o prezență statică și vizibilă a forțelor de ordine în fața acestor edificii cele mai sensibile sau emblematice."

"Această decizie a fost luată din cauza nivelului foarte ridicat al amenințării teroriste și menținerii la un nivel ridicat a actelor de natură antisemită," a subliniat Ministerul de Interne francez într-un mesaj difuzat.

Citește și: VIDEO Iran amenință că va ataca baze militare ale SUA. Cum va răspunde Israelul atacului cu rachete?

Armata israeliană a exprimat recunoștință pentru sprijinul primit în urma atacului iranian.

"Atacul fără precedent al Iranului a fost contracarat de o apărare fără precedent. A fost prima dată când o astfel de coaliție a acționat împreună împotriva amenințării Iranului și a reprezentanților săi în Orientul Mijlociu," a declarat purtătorul de cuvânt al armatei, Daniel Hagari, potrivit AFP.

Iranul a lansat peste 350 de proiectile către Israel și alte țări din regiune. "Rachete balistice, rachete de croazieră, rachete și drone" au fost trimise într-un atac care a provocat preocupare la nivel regional.

Citește și: Armata americană ajută Israelul să doboare dronele/rachetele iraniene. Iran: SUA să „stea departe”

Președintele american Joe Biden a confirmat sprijinul SUA pentru Israel în fața agresiunii iraniene, precizând că forțele americane au contribuit la contracararea atacului. În același timp, Statele Unite au subliniat că nu vor participa la o eventuală ripostă israeliană împotriva Iranului.

Militarii britanici au intervenit și ei în conflict, doborând mai multe drone iraniene, potrivit informațiilor oferite de Londra.

Citește și: Războiul Iran-Israel: România condamnă atacul Teheranului. „Facem apel la evitarea unei escaladări”

Atacul iranian a fost lansat ca răspuns la o acțiune atribuită Israelului împotriva consulatului iranian din Damasc, soldată cu pierderea a șapte militari iranieni

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te