Atât Hezbollah, cât și grupurile Amal au acuzat într-o declarație comună un „grup armat” afiliat partidului Forțelor Libaneze, condus de Samir Geagea, că se află în spatele atacului.
Grupurile au solicitat aducerea în fața justiției a celor responsabili pentru violență.
Protestul a început la câteva ore după ce o instanță a respins o plângere împotriva judecătorului și i-a permis să continue ancheta.
Grupurile îl acuză pe judecător de părtinire, liderul Hezbollah, Hassan Nasrallah, spunând recent că munca lui Bitar „implică direcționare politică și nu are nimic de-a face cu justiția”.
Potrivit Crucii Roșii Libaneze, numărul de decese este în prezent de șase și mai mult de 30 de persoane au fost rănite la protest.
Printre cei uciși a fost și o femeie care a fost lovită de un glonț în casa ei, potrivit agenției naționale de știri.
Citește și
O primă ediţie rară a romanului „Harry Potter și Piatra Filosofală", vândută cu 27.000 de lire
Sergiu Tofilat: Rusia îi sacționează pe moldoveni pentru că au optat pentru o guvernare proeuropeană
Armata libaneză a declarat că protestatarii au fost atacați în timp ce se îndreptau către Palatul Justiției.
Armata a cerut oamenilor să elibereze zona și a avertizat că oricine poartă armă va fi împușcat, știut fiind că cele două mișcări extremiste sunt înarmate.
Explozia portului Beirut din august 2020 a ucis peste 200 de oameni, a rănit în jur de 6.000 și a lăsat 300.000 de fără adăpost, provocând daune masive și slăbirea economiei deja fragile a Libanului.
Președintele libanez Michel Aoun a promis că cei care se fac responsabili pentru violențele izbucnită joi la Beirut vor fi trași la răspundere.
Vorbind în timpul unui discurs televizat, Aoun a spus că este „inacceptabil faptul că armele sunt încă o dată mijlocul de comunicare între grupările rivale libaneze".