Rușii sabotează conductele de gaze spre Europa. Acum, cea mai mare conductă, ce pleacă din Siberia

DE Elena Andrei | Actualizat: 12.10.2022 - 17:29
Capătul conductei de petrol Druzhba în rafinăria PCK din Germania de Est/foto: Profimedia Images

După sabotajul conductelor de gaz din Marea Baltică, o scurgere de petrol a fost detectată în conducta Drujba, cel mai mare sistem de conducte din lume, care leagă Siberia de Europa.

SHARE

Operatorul polonez de conducte (PERN) a declarat miercuri că a detectat marți seara o scurgere pe una dintre cele două linii ale conductei Drujba, principala linie care transportă petrol rusesc către Germania.

Scurgerea, pe una dintre cele două linii ale secțiunii vestice a conductei, a fost descoperită în orașul Wloclawek, la 70 de kilometri de centrul petrolier al țării, Plock, în centrul Poloniei, a precizat PERN într-un comunicat de presă.

„Cauza incidentului este necunoscută în acest moment - pomparea în linia avariată a fost oprită imediat. Cealaltă conductă de petrol funcționează fără modificări", a precizat acesta.

Purtătorul de cuvânt al brigăzii de pompieri, Karol Kierzkowski, a precizat că pompierii acționează în apropierea satului Zurawice din comuna Boniewo.

„Suntem încă în căutarea scurgerii într-un lan de porumb din apropiere. Nu este ușor, pentru că totul se află sub stratul de petrolul semifabricat care s-a scurs în câmp", a declarat Kierzkowski miercuri dimineață pentru agenția de presă poloneză PAP.

El a precizat că scurgerea va provoca daune mediului înconjurător.

Potrivit operatorului conductei, alte părți ale conductei, inclusiv secțiunea Pomerania, care pompează țițeiul care ajunge în Polonia și apoi în Germania, funcționează în regim standard.

Citește și

VIDEO Rusia ascunde că în explozia din Kerci a murit judecătorul care o cerceta pe fata lui Kadîrov

Exerciții nucleare ale NATO în Marea Baltică. Alianța și-a dublat navele de război în regiune

Conducta este principala sursă de aprovizionare cu petrol a rafinăriilor poloneze, cu o capacitate totală de 56 de milioane de tone pe an.

Luna trecută, în Marea Baltică, în largul coastelor Danemarcei și Suediei, au fost raportate scurgeri în conductele Nord Stream 1 și Nord Stream 2, deținute de Rusia, iar navele au fost avertizate să nu se apropie de zona respectivă.

Ambele țări, precum și UE, au declarat că există semne că scurgerile au fost rezultatul unei acțiuni deliberate și nu al unui accident.

Sabotajul a fost atribuit Rusiei.

În cadrul unei reuniuni de două zile, care va avea loc miercuri și joi, miniștrii Apărării din cadrul NATO vor aborda și modul în care se poate spori în continuare protecția infrastructurii critice, având în vedere atacurile de sabotaj asupra gazoductelor Nord Stream.

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te