VIDEO Rusia ascunde că în explozia din Kerci a murit judecătorul care o cerceta pe fata lui Kadîrov

DE Elena Andrei | Actualizat: 12.10.2022 - 17:11
Mașina Cadillac Escalade a judecătorului Maslov/foto: social media

Judecătorul rus care a supravegheat cazuri sensibile, cum a fost cel în care era acuzată fiica lui Ramzan Kadîrov, un apropiat al lui Putin, și un altul, cu Gazprom, a fost ucis în explozia de pe podul Kerci din din Crimeea, dar rușii ascund această victimă.

SHARE

Serghei Maslov, în vârstă de 42 de ani, se afla la volanul unui Cadillac Escalade negru pe podul Kerci când s-a produs explozia, în primele ore ale zilei de sâmbătă.

În mașină cu Maslov se aflau Eduard Ciuciakin, 53 de ani, și soția sa, Zoia Sofronova, 33 de ani și un instructor de fitness, Gleb Orghetkin, 26 de ani, când a avut loc explozia. Toți patru au fost uciși.

Ziarul local Moskovski Komsomoleț a fost primul care a anunțat moartea lui Maslov, susținând că acesta conducea mașina care a fost văzută pe imaginile de pe camerele de supraveghere depășind un camion în, potrivit anchetatorilor ruși, s-ar fi aflat explozibili.

Mașina a căzut în mare după ce explozia a provocat prăbușirea unei părți a podului, iar trupurile victimelor au fost scoase din apă.

Anchetatorii ruși au declarat inițial că trei persoane au murit: Ciuciakin, soția Sofronova și șoferul camionului, Mahir Iusubov, în vârstă de 52 de ani.

Dar se pare că numărul real al morților este cinci, inclusiv Maslov și instructorul Orghetkin.

„Cuplul decedat se cunoștea de mult timp cu judecătorul Curții de Arbitraj din Moscova, Serghei Maslov, în vârstă de 42 de ani”, a relatat MK.

Maslov le spusese colegilor că pleacă într-o vacanță în Crimeea, unde deținea terenuri.

O sursă juridică a declarat că era „neobișnuit de independent și incoruptibil”, având cazuri „sensibile” ce implicau dispute de afaceri mari.

Canalul de Telegram Cheka-OGPU a speculat că este posibil ca explozibilii să se fi aflat în mașina lui Maslov, mai degrabă decât în camion.

„Ultimul caz de care se ocupase judecătorul Maslov a fost unul în care fiica lui Ramzan Kadîrov era implicată în calitate de acuzat”, potrivit Cheka-OGPU, cu un grup editorial, Conde Nest.

Aishat Kadîrova, în vârstă de 23 de ani, este creatoare de modă și unul dintre cei 14 copii ai acestuia.

Cazul fusese întrerupt după ce grupul editorial Conde Nast s-a retras în mod neașteptat, existând suspiciuni de presiuni pentru a renunța la acuzații pentru fiica prietenului lui Putin.

Într-un caz înaintea acestuia fusese implicat gigantul Gazprom, în octombrie 2020. Gazprom câștigase, iar cei implicați au fost fosrte nemulțumiți.

De la începutul războiului, Rusia a înregistrat o serie de decese brutale ale unor oameni din conducerea unor companii energetice și familiile unora dintre ei, cinci de la  Gazprom.

„Cadillac Escalade este o mașină imensă și grea care ar putea să conțină o mulțime de explozibili, printre bagaje', se arată în relatarea Cheka-OGPU.

„La aceasta se adaugă faptul că judecătorul era o persoană inviolabilă și nimeni nu-i inspecta mașina. Așadar, versiunea conform căreia ținta exploziei, ar fi putut foarte bine să fie Maslov, are dreptul de a fi luată în considerare.”

'Serviciul Federal de Securitate al Rusiei îl acuză pe șeful spionajului militar al Ucrainei pentru atac, în timp ce Kievul califică ancheta Moscovei drept „un nonsens”.

Opt din 12 suspecți căutați pentru atacul de pe podul din Crimeea au fost reținuți, a anunțat miercuri serviciul de securitate rus.

Kirilo Budanov, șeful serviciilor de informații militare ucrainene, este considerat a fi creierul atacului, a informat Serviciul Federal de Securitate (FSB).

Explozibilii folosiți în atac au fost trimiși din orașul portuar ucrainean Odesa prin Bulgaria, Georgia și Armenia și au fost ascunși în role de cameră, a precizat FSB.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te