Rusia se pregătește de război cu Finlanda și NATO. A format Districtul militar Leningrad

DE Adina Mutăr | Actualizat: 11.10.2023 - 17:32
Rusia se pregătește de război cu Finlanda și NATO - Foto: Profimedia Images (imagine cu caracter ilustrativ)

Rusia se pregătește de război cu Finlanda și NATO. A format Districtul militar Leningrad. Un nou decret prezidențial al lui Putin arată că Moscova se pregătește pentru un conflict cu noul membru NATO, Finlanda, cu statele baltice și cu NATO în Arctica.

SHARE

Rusia se pregătește de război cu Finlanda și NATO. A format Districtul militar Leningrad.

Ministerul rus al Apărării a pregătit un decret prezidențial care ar priva Flota de Nord a Rusiei de statutul său de „asociație teritorială strategică interspecifică”.

Rusia se pregătește de război cu Finlanda și NATO. A format Districtul militar Leningrad

Va transfera cele patru regiuni constitutive ale sale (Republica Komi, Arhangelsk,  oblastele Murmansk și districtul autonom Neneția) în Districtul militar reformat Leningrad.

Analistul militar rus Iuri Fedorov a declarat că recrearea Districtului militar Leningrad sugerează că Rusia se pregătește pentru posibile conflicte cu statele baltice și NATO.

Districtul militar Leningrad, staționat în apropierea noului membru NATO, Finlanda și statele baltice, este o componentă cheie a Forțelor Armate Ruse ce supraveghează anumite părți ale strategiei de apărare a națiunii în regiunea de vest a Rusiei.

Finlanda are o graniță de1.300 de kilometri cu Rusia.

Finlanda s-a alăturat în acest an alianței militare NATO ca răspuns la invadarea Ucrainei de către Rusia, iar țările baltice - Estonia, Letonia și Lituania - au lucrat pe tot parcursul invaziei pentru a-și intensifica apărarea, trimițând ajutoare Ucrainei.

Contrainformațiile estoniene au raportat în acest an că Rusia consideră că statele baltice sunt cea mai vulnerabilă parte a NATO, ceea ce-i transformă în centrul presiunii militare în cazul unui conflict între organizație și Moscova, potrivit newsweek.com.

Districtul militar Leningrad a fuzionat în 2010 cu Districtul militar Moscova, Flota de Nord și Flota Baltică pentru a forma Districtul Militar de Vest.

Rusia va trebui să recreeze forțe armate capabile să ducă război în Europa

Însă Moscova și-a schimbat cursul în august anul acesta, când ministrul Apărării, Serghei Șoigu, a anunțat că districtele militare sunt în formare activă.

"Districtul este destinat să desfășoare război într-un anumit teatru de operațiuni, iar  Districtul militar Leningrad are două teatre, țările baltice și Finlanda", a spus analistul militar Fedorov.

„Pentru ca districtul să aibă suficiente conexiuni, trebuie să fie saturat cu trupe. În consecință, trupele staționate în aceste regiuni sunt transferate în district”.

Newsweek a contactat Ministerul Apărării al Rusiei și NATO pentru comentarii. 

Citește și: Zelenski: România va da artilerie și apărare aeriană. Rusia nu trebuie să știe exact ce

Institutul pentru Studierea Războiului, un think tank cu sediul în SUA, în cea mai recentă analiză a conflictului din Ucraina de duminică, a declarat că decizia Ministerului rus al Apărării de a rediviza Districtul Militar de Vest indică clar că Rusia vede nevoia să-și restructureze forțele pentru o confruntare cu NATO și, cel mai probabil, le va poziționa la granița cu Finlanda.

Citește și: VIDEO Arma secretă a Ucrainei, drona cu rază de zbor de 800 de kilometri. Lovește adânc în Rusia

„Deși rămâne neclar cum va putea Rusia să mobilizeze, să antreneze și să organizeze aceste forțe în noi formațiuni militare la nivel de district”, potrivit ISW.

Fedorov a spus că această restructurare este probabil concepută pentru perioada de după războiul din Ucraina.

El a adăugat că, atunci când conflictul se va termina, toate națiunile participante se vor confrunta cu problema pregătirii pentru un viitor război.

Expertul a spus că alianța militară NATO, SUA și Europa ar putea desfășura forțe mari de descurajare la granițele cu Rusia, în timp ce Ucraina va încerca să adere la NATO.

„Rusia se va confrunta cu o sarcină și mai dificilă, deoarece armata sa este în pierdere, armele moderne sunt epuizate, iar războiul a scos la iveală o mulțime de puncte slabe. Se vor strădui să recreeze forțe armate capabile să ducă război în Europa și cu Ucraina și NATO în teatrul de vest”, a spus Fedorov.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te