Putin trimite la moarte în Ucraina 400.000 de soldați cu muniție din Coreea de Nord

DE Daniel Toșa | Actualizat: 24.10.2023 - 09:07
Putin trimite la moarte în Ucraina 400.000 de soldați cu muniție din Coreea de Nord - Foto: Profimedia images - caracter ilustrativ

Potrivit serviciilor secrete ucrainene, Rusia a concentrat peste 400.000 de soldați pe teritoriul Ucrainei. Putin vrea cu orice preț să mențină războiul de uzură și în 2024, chiar dacă intensitatea luptelor va fi mai scăzută din pricina deficitului de muniție.

SHARE

"Forțele sunt suficiente pentru operațiuni separate pe zone separate ale frontului. Iar grupul de ocupanți din Ucraina în teritoriile ocupate temporar, vă reamintim, este de peste 400 de mii de militari ruși. Și, bineînțeles, acesta este un număr considerabil de personal", a declarat reprezentantul Direcției principale de informații a Ministerului Apărării din Ucraina, Andriy Yusov.

Rusia a concentrat peste 400.000 de soldați în Ucraina, pentru încă un an de război de uzură

Potrivit acestuia, pe teritoriul Ucrainei se află o cantitate mare de arme ale armatei ruse - "arme noi și muniție sunt livrate pe front".

Iusov a precizat că mobilizarea continuă în Rusia, aceasta a durat toată vara.

"Nu se pune problema să se repete scenariul care s-a întâmplat în februarie 2022. Dar în unele zone, da, inamicul va continua să încerce să desfășoare operațiuni ofensive separate", a rezumat reprezentantul HUR.

Citește și: VIDEO Bătrânul sistem american sol-aer HAWK îi lasă pe ruși fără drone și rachete

Muniția din Coreea de Nord va menține războiul Rusiei în Europa

Experții de la Institutul pentru Studiul Războiului (ISW) prezic că Rusia va putea să mențină o intensitate a focului cu muniție proprie și cu muniție furnizată de Coreea de Nord în 2024, dar mult mai mică decât în 2022.

Experții sugerează că producția internă de obuze de artilerie a Rusiei, completată de creșterea importurilor de muniție din Coreea de Nord, va permite probabil forțelor rusești să mențină o intensitate suficientă a focului de artilerie în Ucraina în 2024, deși la un nivel relativ mai scăzut decât în 2022.

Citește și: VIDEO Momentul când rușii atacă din „tancul” lui Fred din „Epoca de piatră”. Au fost spulberați

Șeful Centrului de Informații al Forțelor de Apărare estoniene, colonelul Ants Kiviselg , a declarat că Rusia mai are aproximativ patru milioane de obuze de artilerie, pe care trupele rusești le pot folosi pentru a duce un război de "intensitate scăzută" timp de încă un an.

Kiwiselg a precizat că există rapoarte potrivit cărora Coreea de Nord a trimis până la 1.000 de containere cu muniție în Rusia, fiecare conținând între 300 și 500 de piese de artilerie.

Kiwiselg estimează că este posibil ca Coreea de Nord să fi furnizat Rusiei între 300.000 și 500.000 de muniții, care ar putea dura până la o lună, la rata zilnică actuală de aproximativ 10.000 de cartușe pe zi, potrivit Pravda.ua.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te