Româncă arestată în Grecia într-un dosar de trafic cu bebeluși. Erau tranzacții de 120.000 de euro

DE Vlad Alexandru | Actualizat: 10.08.2023 - 18:59
Copiii erau vânduți pentru sume fabuloase Foto: Pixabay (imagine cu rol ilustrativ)

O româncă a fost arestată în Grecia după ce o rețea de traficanți de bebeluși a fost destructurată. Femeiea lucra la cabineul unui ginecolog care intermedia vânzarea de copii. prețurile se ridicau la sume de 120.000 de euro.

SHARE

O româncă ce face parte dintr-o rețea de crimă organizată din Grecia a fost arestată în această țară. Femeia era anagajata unei clinic de fertilitate unde administratorul intermedia vânzări de bebeluși. 

Copiii costau între 70.000 și 120.000 de euro. 

Româncă arestată în Grecia într-un dosar de trafic cu bebeluși. Un copil costa și 120.000 de euro

Poliția greacă a destructurat o rețea de trafic de copii, condusă de un celebru medic ginecolog din Chania, Creta. Medicul, un bărbat în vârstă de 73 de ani, administrator al unei clinici de fertilitate, sprijinit de angajații clinicii, ar fi intermediat vânzarea de bebeluși contra unor sume cuprinse între 70.000 și 120.000 euro pentru un copil, informează ProtoThema.

Citește și: Copii traficați cu ajutorul Protecției Copilului. Șefii instituțiilor spun că habar n-au avut

Printre clienții clinicii s-au numărat cupluri fără copii, cupluri de homosexuali sau bărbați singuri care voiau să devină părinți. Surse apropiate cazului au declarat pentru publicația citată că cei care doreau să cumpere un copil încheiau contracte de coabitare fictive cu femeile folosite drept mame surogat, urmând să se separe după ce femeile nășteau și predau copiii. 

"În acest fel și prin documente false, încercau apoi să obțină intrarea în legalitate a copiilor, pentru a nu fi descoperiți de autorități", au precizat aceleași surse.

Rețeaua ar fi fost formată din ginecologul în vârstă de 73 de ani , un embriolog , un biolog și încă trei femei care lucrau la clinica în calitate de secretare.

De asemenea, din rețea făceau parte și trei "brokeri" (intermediare - n.red.) care lucrau în Atena, Salonic și în România și care aveau sarcina de a găsi femei, în principal din țările din Balcani și din Europa de Est, și a le convinge să colaboreze cu rețeaua în schimbul unei sume de bani.

"Era o femeie din România care lucra în acest centru. Aceasta avea toate legăturile cu România - Atena și România - Salonic. Mai erau alți doi intermediari, unul în Salonic și unul în România, care găseau femeile și le aduceau - din România la Salonic și din Salonic la Chania cu toate cheltuielile plătite", au mai declarat surse pentru publicația citată.

Românca angajată la clinica medicului de 73 de ani avea rolul de a le prelua pe femei și, în colaboare cu ceilalți membri ai rețelei, avea grijă de ele, ocupându-se de mâncare, cazare și îngrijiri medicale, până nășteau.

Citește și: Capul unei românce acuzate de trafic de minori, găsit într-o pădure din Germania

"Dar, în cele din urmă, nu le-au dat banii pe care i-au promis. Au profitat de ele. Li se dădea o sumă lunară cuprinsă între 300 și 600 de euro, în funcție de ceea ce făceau. Unele femei nu au devenit mame surogat, ci au donat ovule, material genetic, de care medicii se foloseau să insemineze alte femei."

Apoi, ștafeta era predată biologului rețelei care, în colaborare cu medicii , prelua materialul genetic al femeilor. Pe cele care rămâneau însărcinate le ținea în spații mici de cazare timp de nouă luni, până când acestea nășteau.

Profiturile obținute de rețea din activitatea infracțională erau atât de mari încât au înființat și companii offshore pentru a gestiona banii câștigați fără a trezi suspiciuni.

Autoritățile au arestat nouă persoane - șase persoane au fost arestate în Chania, două în Atena și una în Salonic.

În Atena a fost arestată o româncă, asociată a rețelei, și o femeie care născuse un copil și care intenționa să meargă cu românca la Salonic pentru a-l preda unui cuplu, transmite și Digi24.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te