VIDEO/ FOTO Charles al III-lea, prima vizită în România ca Rege. ”Iubesc România. Țară de glorii”

DE Alexandru Pop | Actualizat: 02.06.2023 - 16:45
Regele Charles al III-lea, în vizită la Palatul Cotroceni FOTO: Administrația Prezidențială
Regele Charles al III-lea al Regatului Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord - Foto: Wikimedia/Dan Marsh/CC BY-SA 2.0
Regele Charles III și președintele Klaus Iohannis FOTO: Administratia Prezidențială

Regele Charles al III-lea a ajuns în România. Preşedintele Klaus Iohannis l-a primit la Palatul Cotroceni..Monarhul Marii Britanii a salutat Garda de Onoare în limba română: ”Bună ziua!”, a spus regele. ”Să trăiți!”, au răspuns militarii.

SHARE

Regele Charles al III-lea este la prima vizită în România după încoronare. Monarhul Marii Britanii s-a întâlnit întâlnește cu președintele Klaus Iohannis. 

Au fost prezenţi și reprezentanţi ai societăţii civile şi corpului diplomatic.

Regele Charles al III-lea, primit de Iohannis la Cotroceni

Ambasadorul Marii Britanii la Bucureşti, Andrew Noble, a declarat că vizita pe care Regele Charles al III-lea o va face în România are un caracter privat, adăugând că monarhul se va întâlni cu preşedintele Klaus Iohannis, ca gest de curtoazie.

UPDATE 16.20. Regele Charles al III-lea s-a întâlnit cu președintele Klaus Iohannis la Cotroceni. Cei doi au făcut scurte declarații. Regele a recitat un vers din Eminescu: ”Țară de glorii, țară de dor”, în limba română.

Președintele Iohannis a ținut discurs în limbile română și engleză.

 

 

UPDATE.15.30 Regele Charles al III-lea a ajuns la Palatul Cotroceni unde a fost primit de președintele Klaus Iohannis. Regele a salutat în limba română garda de onoare.

 

 

UPDATE 14.55. Aeronava care l-a adus pe Regele Charles al III-lea a aterizat pe Aeroportul Băneasa. 

Regele Charles revine în România. Prima vizită privată de după încoronare

Diplomatul a arătat că este prima dată când un monarh al Regatului Unit vizitează ţara noastră, dar de această dată va fi o vizită privată, subliniind că acest caracter privat va fi respectat.

Citeşte şi: Prima călătorie în străinătate de la încoronare. Regele Charles vine în România. „E în sângele meu”

Regele Charles al III-lea a manifestat un deosebit interes pentru România. Majestatea Sa, un admirator al României şi în special al Transilvaniei, ne-a vizitat frecvent ţara, implicându-se în păstrarea patrimoniului cultural românesc, achiziţionând şi restaurând mai multe case vechi din mediul rural, salvându-le astfel de la distrugere.

În prezent, Charles al III-lea deţine mai multe proprietăţi în ţara noastră. Pe 2 iunie 2015, a fost lansată Fundaţia Prinţul de Wales România, o organizaţie caritabilă, ce sprijină conservarea patrimoniului arhitectural, agricultura şi dezvoltarea durabilă în România.

Citeşte şi: Ambasadorul UK în România: Vizita Regelui Charles al III-lea, privată. Se va întâlni cu Iohannis

Fundaţia face parte din The Prince's Charities Group şi are sediul în satul Viscri, din judeţul Braşov, localitate aflată în patrimoniul UNESCO.

Preşedinţia României i-a conferit la 29 martie 2017, Ordinul Naţional "Steaua României" în Grad de Mare Cruce, în semn de "preţuire pentru activitatea în România şi pentru promovarea imaginii acesteia în lume".

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te