Recunoașteți personajul? „Regina muzicii pop” rămâne văduvă și suferă de o boală neurologică rară

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 09.10.2023 - 18:02
Recunoașteți personajul? „Regina muzicii pop” rămâne văduvă și suferă de o boală neurologică rară - Foto: Facebook / imagine cu caracter ilustrativ

Tu știi cine este tânăra din imagine? A ajuns una dintre cele mai bune cântărețe din lume, însă o boală rară o împiedică acum să mai cânte. În doar două zile și-a pierdut și fratele dar și soțul, însă a reușit să meargă mai departe.

SHARE

DA! Este vorba despre Celine Dion, celebra cântăreață care se confruntă acum cu o boală neurologică rară. Aceasta are o poveste de viață impresionantă.

René Angélil și-a ipotecat casa pentru a o face artistă pe Celine Dion

Celine Dion este cunoscută la nivel internațional încă de când era mică, atât datorită talentului său, cât și a relației sale cu un bărbat cu 26 de ani mai mare, fapt care a stârnit multe controverse.

Arista era un real talent încă de mică, iar soțul ei, cel care a și descoperit-o, a ajutat-o să devină un artist complet.

René Angélil a cunoscut-o pe Celine Dion când avea 12 ani. Demult, aceasta a oferit un interviu în care a povestit întâmplarea care i-a schimbat traiectoria vieții: Am fost în biroul lui și am cântat pentru el. Aveam 12 ani. De atunci, am lucrat doar împreună”.

Important de știut este faptul că René Angélil și-a ipotecat casa pentru a o face pe Celine Dion artistă, încă de mică. Aceasta a petrecut foarte mult timp alături decel care îi era impresar, iar la 19 ani aceasta s-a îndrăgostit și a format oficial o relație cu René Angélil, care atunci avea 45 de ani.

Citește și: Nicolas Cage, devastat după moartea fostei soții, Lisa Marie Presley. „Lumina toată casa”

Familia artistei nu a fost de acord cu relația celor doi

Părinții ei nu au fost de acord cu relația, care a stârnit controverse foarte mari la nivel internațional, pentru că e era deja cunoscută la acea vârstă. Familia ei și în special mama sa a fost extrem de supărată și s-a opus tot timpul relației lor.

"A fost foarte dificil pentru ea (n.r mama). Când i-am spus ce simt pentru el, a încercat tot ce a putut ca să mă facă să mă răzgândesc. Am fost furioasă, la început, dar ea a încercat să mă facă să înțeleg că acest bărbat a mai fost căsătorit de două ori, că are trei copii și că nu este responsabil.

Mi-a spus: «Ești copilul meu, ești fetița mea, iar eu îmi doresc să întâlnești un Făt-Frumos perfect». Însă, dragostea noastră a fost atât de puternică, încât toată familia mea s-a îndrăgostit de el, iar mama mea n-a mai avut de ales”, a povestit Céline Dion, într-un alt interviu.

Nu a mai durat mult și a urmat și nunta, pe 17 decembrie 1994. Și nu orice fel de nuntă, ci una extrem de extravagantă, în Bazilica Notre-Dame din Montreal, Quebec.

La un an de la nunta lor, Céline Dion a explicat de ce i-a fost scris să se căsătorească cu René Angélil. Cântăreața a spus că au avut aceleași visuri, aceleași obiective, și că între ei doi există mult respect.

În 1999, cei doi au primit o lovitură imensă. René Angélil a fost diagnosticat cu cancer la gât. Cântăreața și-a luat o pauză de doi ani de la muzică, pentru a-și îngriji soțul, în timpul tratamentului său.

În 2000, René Angélil a primit vestea cea mare că a scăpat de cancer, iar el și Céline Dion au sărbătorit reînnoindu-și jurămintele, în Las Vegas.

Un an mai târziu, erau în al nouălea cer, când Céline Dion a rămas însărcinată cu primul lor copil, René-Charles Angelil, acum în vârstă de 19 ani, născut pe 25 ianuarie 2001.

Mai târziu, în octombrie 2010, Céline Dion și soțul ei au devenit din nou părinți, după ce cântăreața a născut doi băieți gemeni. Cei doi i-au numit Eddy – după compozitorul preferat al cântăreței – și Nelson – după Nelson Mandela.

Cancerul s-a întors în viața lor

Însă, la trei ani după ce s-au născut gemenii, în 2013, cancerul s-a întors în viața lui René Angélil. În august 2014, Céline Dion și-a mai luat o pauză de la carieră, pentru a fi alături de soțul ei.

„Vreau să îmi dedic fiecare fărâmă de energie și putere pentru vindecarea soțului meu”, a spus atunci cântăreața, care a dezvăluit că nu a mai sărutat niciun alt bărbat, până la soțul ei.

În decembrie, în acel an, s-a aflat că Céline Dion va petrece ultimul Crăciun alături de soțul ei, a cărui ultimă dorință a fost să fie alături de ea, când își va da ultima suflare.

Totuși, ultima lui dorință nu s-a îndeplinit. René Angélil a murit pe 14 ianuarie 2016.

„Am vorbit la telefon, în ultima seară, în care eu am avut un concert. Mi-a spus că îmi urează un show extraordinar și că mă iubește. Și eu i-am spus că îl iubesc foarte mult și că ne vedem mai târziu.

Însă, am ajuns acasă atât de târziu, iar el primise medicamente. Nu am vrut să mă duc să îi spun că am ajuns acasă, iar el să fie confuz, din cauza tratamentului, să nu poată adormi la loc, așa că nu l-am văzut în acea seară. Nu pot să îmi reproșez că nu m-am dus. Altfel, aș trăi toată viața cu acest regret. Nu pot. Nu sunt așa. Nu am intrat în camera lui, pentru că am vrut ce a fost mai bine pentru el”, a povestit Céline Dion.

„Nu există zi în care să nu mă gândesc la zâmbetul tău frumos. Ne lipsești! Mulțumim că ne veghezi, iubirea mea! Te iubesc!”, a scris Céline Dion,ulterior, la câțiva ani de la moartea soțului ei.

Diagnosticată cu o boală neurologică rară

Vestea că Celine Dion a fost diagnosticată cu o boală gravă i-a șocat pe fanii acesteia. De curând, sora ei, Claudette Dion a oferit câteva declarații și a vorbit despre starea de sănătate a celebrei artiste. Aceasta s-a izolat în casa ei din Las Vegas, unde doar copiii ei și una dintre surori îi mai aduc alinare. 

Sora lui Celine Dion a oferit o actualizare cu privire la starea cântăreței după știrea că legendara cântăreață a fost diagnosticată cu sindromul persoanei rigide.

În mai, Dion, în vârstă de 55 de ani, a anulat datele rămase din turneul ei mondial, la doar câteva luni după ce a informat fanii că a dezvoltat această afecțiune neurologică rară și incurabilă.

Sora lui Dion, Claudette, a vorbit despre starea cântăreței într-un interviu acordat publicației canadiane „Le Journal de Montréal”. Ea a dezvăluit că sora lor Linda s-a mutat să locuiască cu Dion în casa ei.

„Dion ascultă pe cât posibil cei mai buni cercetători din domeniul acestei boli rare”, a declarat Claudette.

„Sincer cred că ea are nevoie în mare parte să se odihnească. Ea merge mereu peste și dincolo; ea încearcă întotdeauna să fie cea mai bună și de vârf în jocul ei.”

Vorbind despre decizia lui Dion de a renunța la spectacol, ea a continuat: „La un moment dat, inima și corpul tău încearcă să-ți spună ceva. Este important să-l asculți.”

Ea a adăugat că Dion nu a reușit să „găsească niciun medicament care să funcționeze”, dar că „a avea speranță” era încă „important”.

Dion și-a făcut cunoscută publicul pentru prima dată starea ei în decembrie, împărtășind un videoclip în care vorbea despre sindromul persoanei rigide, înainte de a-și anula turneul în luna mai a acestui an. Se estimează că afecțiunea afectează aproximativ una dintr-un milion de oameni.

Adresându-se fanilor într-un videoclip, Dion a spus: „Din păcate, aceste spasme afectează fiecare aspect al vieții mele de zi cu zi, provocând uneori dificultăți atunci când merg și nepermițându-mi să-mi folosesc corzile vocale pentru a cânta așa cum eram obișnuită.”

Citește și: Celine Dion, de nerecunoscut. Are Sindromul Persoanei Rigide. „Devii statuie în propriul corp”

„Tot ce știu este să cânt. Este ceea ce am făcut toată viața și este ceea ce îmi place să fac cel mai mult.”

Pe 26 mai, ea le-a spus fanilor că își abandonează turneul mondial, declarând că a fost „extrem de dezamăgită” să îi „dezamăgească”.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te