Reacția halucinantă a Mariei Zaharova la adresa R. Moldova: „Ei nu înțeleg ce înseamnă democrația”

DE Daniel Toșa | Actualizat: 13.09.2023 - 14:55
Maria Zaharova și Maia Sandu - Foto: Profimedia Images

Purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, a reacționat la decizia autorităților de la Chișinău de a expulza pe șeful „Sputnik Moldova”, Vitalii Denisov.

SHARE

Ea a caracterizat această acțiune drept o "atitudine inadecvată" și a criticat modul în care guvernarea actuală din Chișinău gestionează conceptul de democrație și drepturile jurnaliștilor. 

Reacția halucinantă a Mariei Zaharova la adresa R. Moldova după expulzarea șefului propagandei de la Sputnik

„Este o acțiune în lanț, o atitudine neadecvată a actualei guvernări de la Chișinău în ceea ce privește democrația. Ei nu înțeleg ce înseamnă democrația. Ei nu știu ce înseamnă libertatea cuvântului, drepturile și libertățile jurnalistului. Da, ei s-au învățat să scrie, s-au învățat să vorbească, doar că nu pot aplica în practică aceste lucruri”, a declarat Maria Zaharova.

Zaharova a adus în discuție și alte incidente, precum închiderea canalelor de televiziune rusești, restricțiile privind politologii și experții ruși și situația "Sputnik Moldova".

Eu o să amintesc despre canalele de televiziune rusești închise, reținerea sau neadmiterea pe teritoriul R. Moldova a politologilor și experților ruși. În acest context trebuie pusă și istoria cu „Sputnik Moldova”. E vorba de încălcarea legilor interne din R. Moldova… Dar nici nu mai văd rostul să vorbesc despre asta… Câte legi proprii a încălcat regimul Sandu…”, a declarat Zaharova.

Citește și: Zaharova amenință România: „Nu mai provocați la graniță. Nu mai aprindeți spiritele în R. Moldova”

Referindu-se la Maia Sandu, Maria Zaharova a menționat că aceasta deține cetățenia română și a sugerat că preocuparea ei pentru respectarea legilor din R. Moldova este relativă.

Moldova a început marea „derusificare” a televiziunilor 

În contextul curățării spațiului informațional de propaganda Kremlinului în Republica Moldova, Zaharova a amintit și de retragerea licențelor de emisie pentru șase canale TV, sancționate pentru propagarea dezinformării în timpul conflictului dintre Rusia și Ucraina, precum și refuzul de intrare în Moldova a mai multor jurnaliști, politologi și experți ruși.

Citește și: Moldova rupe acordul cu serviciile secrete ruse. FSB va trebui să-și închidă biroul din Tiraspol

„Este o curățare a propriului spațiu informațional. În acest context trebuie să privim și istoria cu Sputnik, care se desfășoară sub ochii noștri”, a mai spus Zaharova, potrivit Timpul.md.

Sputnik, oficina de propagandă, fake news și manipulare a Kremlinului în Europa

Sputnik este una dintre cele mai mari publicații de propagandă rusească care a fost interzisă la începutul războiului în toată Europa pentru minciuni, fake news, dezinformare și manipulare rusească.

Vitali Denisov, cetățean al Federației Ruse și șeful „Sputnik Moldova”, a fost declarat persoană indezirabilă în Republica Moldova și i s-a interzis intrarea pe teritoriul statului pentru următorii 10 ani.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te