Zaharova amenință România: „Nu mai provocați la graniță. Nu mai aprindeți spiritele în R. Moldova”

DE Daniel Toșa | Actualizat: 13.09.2023 - 20:01
Purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova - Foto: Profimedia Images

Maria Zaharova, purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, a declarat pentru RIA Novosti că, dacă România ar fi cu adevărat îngrijorată de securitatea regională, nu ar viza Rusia cu acuzații, ci ar evita provocările.

SHARE

Ministerul rus de Externe susține că autoritățile române nu au prezentat dovezi concrete care să ateste că epava dronelor căzute în Tulcea sunt de origine rusă.

Zaharova amenință România: „Nu mai provocați la graniță. Nu mai aprindeți spiritele în R. Moldova”

"România, dacă s-ar fi simțit profund preocupată de această situație, ar fi putut acționa într-un alt mod. Nu ar fi alimentat tensiunile în Moldova, nu ar fi provocat la graniță și nici nu ar fi susținut politicile care destabilizează securitatea regională în regimul Zelenski.

Ar fi mai bine să reflecteze la toate aceste nuanțe de escaladare a crizei în care ei participă. Așadar, nu știu ce semnifică asta - provocare, poate un scenariu politic. Nu știu, și nici nu doresc să aflu dacă epava dronei descoperite este de origine rusă", a afirmat Zaharova.

Citește și: VIDEO Bombardamente rusești la câțiva metri de România. Mesaj RO-Alert: „Adăpostiti-vă în beciuri”

Ea a adăugat: "Exercițiile NATO de pe coasta de nord a Mării Baltice confirmă natura NATO ca organizație militară agresivă", în cadrul unui briefing la Forumul Economic de Est.

Zaharova, despre dronele căzute în România: Nu au nicio dovadă că drona e rusească

Referitor la recenta situație cu dronele căzute în România, Zaharova a folosit un citat dintr-un film, sugerând că poziția României este confuză și neclară, și a subliniat că România adoptă orice poziție care i se potrivește, fără să ofere explicații clare.

Citește și: VIDEO Cum arată și atacă dronele iraniene „kamikaze” Shahed 136 care cad și în România

„Vă aduceți aminte de un film “Somn despre nesomn” atunci un vizir a spus fraza “somn despre nesomn și nu somn pe nesomn”. Iertați-mă, dar e absurd!

Citește și: Iohannis: „Dacă se confirmă că drona aparține Rusiei, situația este inadmisibilă”

Aceasta este o jonglare…nici nu știu cum sa-i zic, a faptelor, a ceva de neînțeles. Nimeni nu a înțeles ce a fost asta. Toți m-au întrebat ce a fost asta. Nu mă întrebați pe mine, întrebați partea română. 

România ocupa orice poziție care e comodă. Pentru că nu răspunzi pentru nimic și să născocești lucruri și sa dai vina pe alții”, a declarat purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova pentru ziarul de propagandă de stat, Ria Novosti.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te