Războiul ruso-ucrainean se duce și pe scena Miss Univers. Putin face „galerie” pentru concurenta sa

DE Daniel Toșa | Actualizat: 03.01.2023 - 13:25

Rusia și Ucraina urmează să se confrunte la concursul Miss Universe din SUA - una dintre singurele competiții la care Rusia mai are voie să participe pe scena mondială

SHARE

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a decis să încerce să transforme în armă una dintre singurele competiții la care țara sa nu este interzisă.

Putin a susținut-o public pe concurenta țării sale la Miss Univers, Anna Linnikova, care are doar 22 de ani.

Ucraina va avea, de asemenea, o concurentă la concursul anual, care va avea loc peste mai puțin de două săptămâni (14 ianuarie) la New Orleans, în SUA.

Miss Ucraina Viktoria Apanasenko, în vârstă de 28 de ani, a numit Rusia "rea" și "crudă" în ultimele săptămâni, în timp ce Putin și-a susținut candidata, care a pregătit pentru eveniment un costum numit "Coroana Imperiului Rus".

Citește și: Germania a preluat conducerea forței comune a NATO și avertizează asupra spionajului Rusiei

Potrivit unor surse, Kremlinul a ordonat tuturor agențiilor de știri care îl iubesc pe Putin să o susțină pe Miss Linnikova în perioada premergătoare competiției.

Există rapoarte conform cărora Ucraina nu este mulțumită de SUA pentru că i-a acordat viza pentru a putea intra în țară și a concura.

Candidatul Ucrainei a transmis un mesaj sincer despre competiție înainte de concurs.

Citește și: Partidul Comunist Chinez, în derivă cu „zero-COVID”. Lui Jinping îi trebuie un război să se salveze

"Este foarte important să continuăm să vorbim despre război. Trebuie să fim un scut de încredere pentru forțele noastre armate. Avem nevoie de sprijinul altor țări pentru a salva viețile oamenilor noștri și pentru a opri cruzimea Rusiei.

"Sunt conștientă de responsabilitatea mea de a fi unul dintre ambasadorii Ucrainei pe scena internațională într-un moment atât de dificil și teribil - dar eu sunt ucraineancă - suntem curajoși, puternici și hotărâți.

"Indiferent ce se întâmplă, cred că împreună putem învinge răul care a ajuns pe meleagurile noastre."

Linnikova - care va fi, de asemenea, concurenta Rusiei la Miss World 2023 - visează să cucerească America, a declarat fostul ei iubit, Artemy Zhuravlev, un model și producător care a fugit din țara sa natală pentru a evita recrutarea.

Ea s-a lăudat că a folosit decorațiuni țariste pentru Miss Univers, într-un moment în care ucrainenii dărâmă o statuie a Ecaterinei cea Mare în Odessa, pe care Putin caută în mod evident să o invadeze.

Rochia națională este "realizată în stilul epocii Romanov, inspirată de tiara împărătesei Alexandra Feodorovna Romanova" - țarina tragică a lui Nicolae al II-lea, ultimul monarh al Rusiei, a spus ea.

"Este o rochie absolut luxoasă și bogată, brodată cu pietre Swarovski - cred că vor fi cu siguranță 1.000 de pietricele", a explicat ea pentru presa locală.

Rusia a fost interzisă de la competițiile internaționale - totuși, ea nu se simte sub nicio presiune, în ciuda ororii războiului din Ucraina, pe care refuză să îl menționeze.

"Nu, atitudinea mea este cât se poate de pozitivă", a spus ea, potrivit DailyStar.

"Mă bucur că Rusia participă la competiția internațională. Cred în forțele mele și sper că voi reuși."

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te