Rază de soare de la Moscova pentru Huawei: Va dezvolta prima rețea 5G din Rusia

DE Răzvan Scăeșteanu | Actualizat: 21.06.2019 - 09:31

Dacă SUA au pus pe lista neagră compania chineză suspectată de spionaj, Google a restricționat accesul dispozitivelor produse de aceasta la aplicații, iar multe țări UE iau în calcul blocarea accesului acesteia la dezvoltarea rețelelor, Huawei a primit undă verde de la Moscova.

SHARE

Huawei a anunțat că a semnat un contract cu MTS, cel mai mare operator de telefonie mobilă din Rusia, pentru dezvoltarea rețelei 5G. Coincidență sau nu, anunțul a venit chiar în timpul vizitei de trei zile a președintelui Chinei Xi Jinping la Moscova. Iar liderul de la Kremlin, Vladimir Putin, a declarat, potrivit Itar Tass, că, ”în acest moment, cooperarea dintre Rusia și China se află la un nivel fără precedent”.

Contractul semnat de Huawei cu MTS este ca o rază de soare pe fondul unui cer întunecat pentru compania chineză. După ce administraţia Trump a adăugat în mod oficial Huawei pe o listă neagră de companii, ceea ce a implicat restricţionarea imediată a afacerilor grupului chinez de tehnologie cu companii americane, și a anunțat că va lua măsuri împotriva partenerilor care utilizează echipamente Huawei, Google, de exemplu, a restricţionat accesul dispozitivelor chinezești la Android, Gmail, YouTube şi Google Maps, iar, recent, Facebook a anunțat că nu va mai permite preinstalarea aplicaţiilor sale pe telefoanele Huawei.

De asemenea, la începutul săptămânii, gigantul chinez a pus în vânzare business-ul său cu cabluri de date submarine, mișcare pe care analiștii au interpretat-o ca fiind motivată de creșterea toxicității brand-ului. Iar pentru dezvoltarea 5G, operatorul nipon SoftBank a ales Nokia și Ericsson în dauna Huawei.

Semnarea contractului cu MTS arată, însă, că Ren Zhengfei, fondatorul Huawei, a avut dreptate în februarie când a declarat că ”dacă luminile se sting în Vest, Estul va străluci în continuare (…) America nu reprezintă lumea. America reprezintă doar o parte din lume”.

Citește și ...

Huawei, go away! Spionaj chinezesc prin telefon

Fondatorul Huawei amenință: va exista un conflict cu SUA

ANALIZĂ / Cum s-a transformat economia Chinei în ultimii 30 de ani

PNL vrea să blocheze accesul Huawei la construirea rețelelor 5G

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2020 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Aici puteti modifica setarile de Cookie -