Putin anunță condițiile de pace cu Ucraina. Soldații săi își doboară un elicopter de 20.000.000$

DE Alex Darvari | Actualizat: 21.06.2024 - 18:25
Putin anunță condițiile de pace cu Ucraina. Soldații săi își doboară un elicopter de 20.000.000$ - Foto: Profimedia Images

Putin anunță condițiile de pace cu Ucraina care nu pot fi acceptate nici de KIev, nici de comunitatea internațională. În timpul acesta, soldații săi își doboară un elicopter de 20.000.000$. Din greșeală.

SHARE

Președintele rus Vladimir Putin a declarat că Rusia este pregătită să negocieze o soluționare a războiului încă de mâine, dar că toate părțile interesate trebuie să studieze propunerile sale de pace.

Citește și: Hackerii ruși au atacat mai multe site-uri din România din sectorul financiar-bancar și transport

Potrivit rapoartelor site-urilor de știri rusești TASS și Ria Novosti, Putin a făcut această declarație în cadrul unei conferințe de presă în Vietnam, joi, 20 iunie.

Putin anunță condițiile de pace cu Ucraina. Soldații săi își doboară un elicopter de 20.000.000$

Referindu-se la poziția sa de negociere, prezentată în urmă cu o săptămână, în ajunul Summitului Global pentru Pace din Elveția, la care Rusia nu a fost invitată, Putin a declarat: "Propunerile din partea noastră sunt pe masă. Nu depinde de noi când toți actorii interesați de negocieri vor lua ceea ce este pe masă și se vor apuca de negocieri. O pot face mâine, dar depinde de ei când se vor deranja să o facă".

Citește și: Putin, hotărât să meargă până la capăt în războiul cu Ucraina: Înfrângerea înseamnă sfârșitul Rusiei

Cu toate acestea, Putin a precizat că nu intenționează să retragă trupele rusești de pe teritoriul Ucrainei ca un precursor al negocierilor de pace: "Dacă negocierile sunt legate de retragerea trupelor noastre, acest lucru nu se va întâmpla niciodată, deoarece regimul de la Kiev nu vrea să renunțe la putere".

De asemenea, el a menționat că reacția pretins negativă a Occidentului la propunerile sale din 14 iunie "era de așteptat".

"Propunerile Rusiei pentru rezolvarea conflictului din Ucraina vor varia în funcție de situația de pe front", a declarat Putin, adăugând că "Rusia este pregătită să răspundă chiar și mâine la propunerea de negociere privind Ucraina". Nu contează unde vor avea loc: la Minsk, la Istanbul sau în Elveția".

Și-au doborât un elicopter

Mai multe canale de Telegram ale militanților ruși au raportat că un elicopter Ka-29 a fost doborât în apropiere de Anapa, Teritoriul Krasnodar, Rusia.

Canalul de telegrame "Treisprezece" a spus: "În Anapa, propriul nostru sistem de apărare aeriană a doborât propriul nostru elicopter. Ka-29 căuta bărci fără pilot, iar unul dintre sistemele rusești anti-rachetă a lovit elicopterul.

Alte surse rusești pro-război au raportat, de asemenea, doborârea elicopterului. Potrivit acestora, patru persoane au fost ucise în urma prăbușirii.

"Zbor veșnic, fraților", a transmis canalul de telegrame Voyevoda Broadcasts. Acesta a postat o fotografie a Ka-29.

Ministerul rus al Apărării nu a făcut nicio declarație oficială cu privire la doborârea elicopterului rusesc.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te