Putin a pus România pe lista țărilor cu „atitudini distructive” față de Rusia. Ce măsuri ia

DE Adina Mutăr | 22.09.2024 - 17:41
Putin a pus România pe lista țărilor cu „atitudini distructive” față de Rusia - Foto: Profimedia Images (imagine cu caracter ilustrativ)
Putin a pus România pe lista țărilor cu „atitudini distructive” față de Rusia - Foto: Profimedia Images (imagine cu caracter ilustrativ)

Putin a pus România pe lista țărilor cu „atitudini distructive” față de Rusia. Ce măsuri ia. Moscova a pus pe listă 47 de țări, printre care și România, ale căror „atitudini distructive” contrazic valorile Rusiei.

SHARE

Putin a pus România pe lista țărilor cu „atitudini distructive” față de Rusia. Ce măsuri ia.

Putin a semnat luna trecută un decret prin care le permite străinilor care împărtășesc „valorile tradiționale” ale Rusiei și nu sunt de acord cu agenda „neoliberală” împinsă de propriile guverne să solicite rezidență, deschizând astfel calea cetățenilor acestor țări de a solicita azil în Rusia.

Prim-ministrul rus Mihail Mișustin a publicat lista țărilor și teritoriilor care „pun în aplicare politici ce impun atitudini ideologice neoliberale distructive ce contrazic valorile spirituale și morale tradiționale rusești”.

Putin a pus România pe lista țărilor cu „atitudini distructive” față de Rusia. Ce măsuri ia

Lista include 47 de țări și a fost postată pe portalul Guvernului rus. Aceasta include următoarele țări și teritorii: Australia, Austria, Albania, Andorra, Bahamas, Belgia, Bulgaria, Marea Britanie, Germania, Grecia, Danemarca, Irlanda, Islanda, Spania, Italia, Canada, Cipru , Letonia, Lituania, Lichtenstein, Luxemburg, Malta, Micronezia, Monaco, Olanda, Noua Zeelandă, Norvegia, Polonia, Portugalia, Coreea de Sud, România, San Marino, Macedonia de Nord, Singapore, SUA, Taiwan, Ucraina, Finlanda, Franța, Croația, Muntenegru, Republica Cehă, Elveția, Suedia, Estonia și Japonia.

În mod semnificativ absenți de pe listă sunt membrii UE și NATO Slovacia și Ungaria, precum și membrul NATO Turcia.

Potrivit unei surse TASS familiarizate cu întocmirea documentului, lista a fost aprobată în conformitate cu decretul prezidențial privind acordarea de „sprijin umanitar” străinilor care împărtășesc valorile spirituale și morale tradiționale rusești.

Ordinul intră în vigoare în ziua publicării sale oficiale.

Citește și: Cum intră în luptă contingentele NATO în caz de război cu Rusia. Dinspre România intră primul grup

Rusia are și alte liste de state neprietenoase pentru că au luat contramăsuri diplomatice și economice. Prima listă a fost aprobată în primăvara anului 2021 și includea doar două țări - Statele Unite și Republica Cehă. Pentru acestea au fost introduse restricții privind activitatea misiunilor diplomatice.

A doua listă a fost aprobată în martie 2022 și a fost actualizată în iulie și octombrie ale aceluiași an.

Citește și: Moldova, următoarea victimă a lui Putin, dacă Ucraina cade. Rusia se poate lipi de România

Tranzacțiile cu statele incluse în această listă trebuie să fie executate în mod special. În prezent, această listă include 46 de țări și teritorii: toate statele membre UE, precum și Ucraina, Muntenegru, Elveția, Albania, Andorra, Islanda, Liechtenstein, Regatul Unit, Monaco, Norvegia, San Marino, Macedonia de Nord, Japonia, Coreea de Sud , Australia, Micronezia, Noua Zeelandă, Singapore și Taiwan. 

Google News Urmărește-ne pe Google News
Comentarii 0
Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te