Propunerea lui Orban pentru problema care ține România afară din Schengen: „Să nu intre în UE!”

DE Daniel Toșa | Actualizat: 17.04.2024 - 13:32
Propunerea lui Orban pentru problema care ține România afară din Schengen: „Să nu intre în UE!” - Foto: Profimedia images

Propunerea lui Orban pentru problema care ține România afară din Schengen. Premierul ungar, Viktor Orbán, a subliniat necesitatea ca imigranții să nu intre în Uniunea Europeană până când cererile lor de azil nu sunt evaluate.

SHARE

Premierul maghiar susține că acest acest aspect este crucial în discuțiile privind Pactul UE privind migrația și azilul, aceasta fiind tema principală pentru care Austria ține România blocată la Schengen.

Propunerea lui Orban pentru problema care ține România afară din Schengen: „Să nu intre în UE!”

Prim-ministrul maghiar a purtat o conversaţie cu public cu fostul prim-ministru polonez Viktor Mateusz Morawiecki, respectiv Fabrice Leggeri, fostul şef al Frontex, agenţia UE pentru protecţia frontierelor, capul de listă al partidului francez de dreapta Adunarea Naţională (RN) pentru Parlamentul European.

Orbán a spus că indiferent de ideile care apar cu privire la Pactul UE privind migraţia şi azilul, întrebarea la care trebuie găsit un răspuns este cea a şederii în UE. ”Aceasta este linia roşie. Dacă acest punct nu este îndeplinit, toate celelalte vor rămâne nerezolvate, a explicat premierul.

„Dacă nu suntem suficient de curajoşi pentru a o spune: toată lumea trebuie să rămână în afara graniţelor până când se ia o decizie în cazul lor, orice altă hotărâre am lua, ea nu va funcţiona”, a subliniat şeful guvernului de la Budapesta.

Citește și: Austria încă ține România în așteptare la „poarta” Schengen-ului terestru: Karner: "Avem interese"

Dacă adoptarea pactului privind migraţia va avea loc cu vot majoritar, şi nu cu unanimitate, întregul pact nu va funcţiona, iar implementarea sa va fi paralizată, a avertizat Viktor Orbán.

Migrația, subectul central al Austriei și motivul pentru care Nehammer și Karner țin România la „porțile Schengen” cu frontierele terestre rămâne de actualitate deși cifrele Frontex arată clar că NU România este problema migrației ilegale din Europa.

Austria încă ține România în așteptare la „poarta” Schengen-ului terestru: Karner: "Avem interese"

"Ştim cu toţii că există o mare presiune a migraţiei ilegale în Europa. Aşadar, noi avem aici interese comune, am lansat demersuri comune tocmai pentru a întări acest sistem", a declarat Gerhard Karner, în ciuda faptului că chiar și cifrele oficiale europene FRONTEX, care contabilizează migrația ilegală din Europa, îl contrazic total în această privință.

Citește și: Adio, Schengen! Austria arată cu degetul România. „Cetățenii români, mai periculoși decât migranții”

"Vreau să vorbesc clar că într-adevăr nu am reproşat nimic în mod direct Bulgariei şi României”, a subliniat Karner ca ține România de 2 ani la porțile Schengen.

Citește și: „Palmă” istorică dată României de Austria în problema Schengen. Niciun alt stat nu a mai pățit asta!

Minciuna austriacă ne ține în afara Schengen. Cifrele adevărului

Potrivit ultimelor date publicate de Agenția Europeană de Control la granițe - FRONTEX, rutele migranților sunt:

 1. Ruta Central Mediteraniaină - Tunisia -Italia - unde în anul 2022 au ajuns 105.561 de migranți ilegali, iar datele din anul 2023 care sunt centralizate până în luna iulie 2023 arată că prin această rută au venit 89.113 migranți.

 2. Ruta prin Balcanii de Vest - Serbia - Croația - unde în anul 2022 au ajuns 144.181 de migranți ilegali, iar datele din anul 2023 care sunt centralizate până în luna iulie 2023 arată că prin această rută au venit 48.760 migranți.

 3. Ruta prin Estul Mediteranei - Turcia - Grecia - unde în anul 2022 au ajuns 43.906 de migranți ilegali, iar în perioada ianuarie -iulie 2023, prin această rută au venit 17.884 migranți.

 4. Ruta prin Vestul Mediteranei - Maroc - Spania - unde în anul 2022 au ajuns 15.134 de migranți, iar în perioada ianuarie - iulie 2023 au venit 7.425 de migranți.

 5. Ruta Est Europeană - Belarus -Polonia/ Belarus - Lituania - unde în anul 2022 au ajuns 6.332 de migranți ilegali, iar în perioada ianuarie -iulie 2023, prin această rută au venit 3.179 migranți.

 6. Ruta Circulară - Albania - Grecia - unde în anul 2022 au ajuns 672 de migranți ilegali, iar datele din anul 2023 care sunt centralizate până în luna iulie 2023 arată că prin această rută au venit 419 migranți.

 7. Ruta prin Marea Neagră - România și Bulgaria - unde în anul 2022 au ajuns 213 migranți ilegali, iar datele din anul 2023 care sunt centralizate până în luna iulie 2023 arată că prin această rută au venit 40 migranți.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

 • Revista tipărită
 • Acces parțial online
 • Newsletter
 •  
Abonează-te

Digital + Print

 • Revista tipărită
 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
Abonează-te

Digital

 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
 •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te