Patrușev, președintele Rusiei când Putin e operat de cancer: KGB-ist care vrea război deschis cu SUA

DE Adina Mutăr | Actualizat: 03.05.2022 - 20:29
Patrușev, în locul lui Putin, poate extinde războiul din Ucraina la „SUA și aliați”/foto:profimediaimages

Nikolai Platonovici Patrușev (foto stânga dând mâna cu Putin) face parte din cercul interior al lui Vladimir Putin și se spune că va deveni președinte interimar al Rusiei în timp ce președintele va fi operat de cancer.

SHARE

Patrușev are o singură „viziune”, că SUA, „glavnîi protivnik”, inamicul principal, este vinovată de tot ce se întâmplă acum.

Născut la Leningrad în 1951, Patrușev se trage dintr-o familie de militari. Are doi fii, cel mare (Dmitri) este bancher, ministru al Agriculturii al Rusiei din 18 mai 2018, iar cel mic (Andrei) a absolvit în 2003 Academia FSB.

Patrușev a ocupat funcția de director al Serviciului Federal de Securitate al Rusiei (FSB), din 1999 până în 2008, și este secretarul Consiliului de Securitate al Rusiei din 2008.

Începutul lui Patrușev ca șef al FSB a fost marcat de atentatele cu bombă atribuite inițial separatiștilor ceceni, apoi, neoficial, chiar unor ofițeri FSB. Patrușev a fost numit director al FSB la 9 august 1999, iar în septembrie a avut loc o serie de atacuri teroriste la Moscova, Buinaksk și Volgodonsk, în urma cărora 307 persoane au murit și peste 1.700 au fost rănite.

Aceste atacuri au dus la izbucnirea celui de-al doilea război cecen, o parte importantă a transferului puterii către Vladimir Putin.

Patrușev și Putin, Maestrul și Margareta, obsedați de SUA

După alegerea lui Vladimir Putin la președinție, Patrușev a condus Serviciul Federal de Securitate din Rusia, transformându-l într-un instrument punitiv eficient al regimului, atât în ​​țară, cât și în străinătate.

Este legat de otrăvirea din 2006 a fostului ofițer FSB Alexander Litvinenko, de „războiul de cinci zile” din Georgia, în 2008, în anexarea Crimeii (pentru care a fost trecut pe lista de sancțiuni a Uniunii Europene și SUA) și de recunoașterea „republicilor” Donețk și Lugansk din Ucraina.

Citește și

VIDEO Putin țintește Republica Moldova. Depozitul de arme din Transnistria, cât două bombe atomice

Preşedintele Germaniei vine pe 4 mai la București. Securitatea euroatlantică, pe agenda discuţiilor

Experții îl socotesc pe Patrușev „omul de referință al Kremlinului”, multe dintre ideile sale fiind rostite identic și de Putin, din care cauză cei doi au și fost porecliți de opoziția rusă „Maestrul și Margareta”.

Este obsedat de SUA. Crede că Statele Unite „ar prefera ca Rusia să nu existe deloc”, credința de bază în rândul cohortei KGB a lui Putin de la Kremlin.

Ei cred că luptă pentru supraviețuirea lor.

Șeful teoriei conspirației anti-occidentale

Radicalizat de teoriile conspirației anti-occidentale ale lui Patrușev, Kremlinul nu se va opri de la nimic pentru a-și atinge scopul de a pune nu numai Ucraina, ci și Europa și restul lumii sub monopolul său, energetic, alimentar, politic.

Occidentul trebuie să-l creadă pe Patrușev pe cuvânt și să se pregătească să contracareze cele mai rele impulsuri ale acestui KGB-ist împătimit, căci nu este vorba doar de supraviețuirea Rusiei, recomandă experții pe zona rusă.

Acesta va avea timp să treacă războiul într-o altă etapă, mai „extinsă”, cât timp Putin se va afla în recuperare după operație.

Valeri Solovei, politolog și istoric și fostul șef al Departamentului de Relații Publice al Institutul de Stat de Relații Internaționale din Moscova, una dintre cele mai prestigioase universități din Rusia, a susținut că președintele a fost tratat pentru cancer și a mai suferit o intervenție chirurgicală în urmă cu doi ani.

Solovei spune că Putin a fost operat în februarie 2020 de cancer abdominal.

Puține lacune în programul președintelui au fost observate la momentul respectiv, dar prima sa apariție după operația a fost de a depune flori la memorialul Sankt Petersburg, la 19 februarie, după două săptămâni de absență.

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te