"Pablo Escobar al Marii Britanii" a fost eliberat. Are interzis "la bani" mulți, cripto și WhatsApp

DE Daniel Toșa | 23.11.2022 - 12:56
"Pablo Escobar al Marii Britanii" a fost eliberat. Are interzis "la bani" mulți, cripto și WhatsApp - FOTO: Profimedia

Curtis "Cocky" Warren, unul dintre cei mai mari traficanți de droguri din Marea Britanie a petrecut doar trei săptămâni ca om liber de când a fost dus la închisoare pentru prima dată în 1997, iar acum se întoarce în lumea de "afară" cu restricții masive impuse asupra sa.

SHARE

Un tip supranumit versiunea britanică a infamului baron al drogurilor Pablo Escobar a fost eliberat din închisoare, iar surse apropiate condamnatului spun că acesta s-ar putea întoarce în Liverpool.

Curtis "Cocky" Warren, căruia i s-a interzis să folosească WhatsApp sau să aibă mulți bani, a fost un "jucător important" pe scena drogurilor din Merseyside și a deținut cândva o avere estimată la 300 de milioane de lire sterline.

Cu toate acestea, imperiul și averea sa imensă au luat sfârșit după ce a fost arestat de poliția sub acoperire în 2007, la doar câteva zile după ce a fost eliberat pentru o altă infracțiune.

Warren, care a fost eliberat din nou din închisoarea de înaltă securitate Whitemoor din Cambridgeshire, a ieșit din închisoare doar trei săptămâni din 1997, din cauza isprăvilor sale criminale.

Citește și: VIDEO Serbia, pregătiri de război în Kosovo. Își face flotă de drone militare. SUA gata să intervină

În trecutul său infracțional a primit o pedeapsă de 13 ani în 2009 pentru un complot de introducere ilegală de canabis în valoare de 1 milion de lire sterline în Jersey.

Ulterior, Warren a primit alți 10 ani, pe care i-a executat pe jumătate, pentru că nu a plătit unul dintre cele mai mari ordine de confiscare din Europa, în valoare de 198 de milioane de lire sterline.

Acum a fost eliberat din nou, după ce a executat 14 ani de temniță grea.

Ce interdicții are "baronul drogurilor" în libertate

Avocatul său, Anthony Barraclough, a declarat: "Primul lucru pe care a vrut să îl facă a fost să își vadă mama. Vrea doar liniște și pace. I se permite să aibă o viață decentă, obișnuită".

Dar revenirea la viața de om liber va fi dificilă pentru "Cocky", deoarece i s-a interzis să folosească WhatsApp și Facebook messenger - deși nu au fost dezvăluite detalii cu privire la posibilitatea de a folosi sau nu o multitudine de alte aplicații de mesagerie, precum Signal sau Telegram.

Citește și: România va fi decuplată de Bulgaria și are șanse mari să intre în Schengen. Stadiul negocierilor

Pe lângă interdicția privind cele două aplicații de mesagerie, i se interzice, de asemenea, să dețină orice criptomonedă și trebuie să anunțe poliția cu șapte zile înainte dacă vrea să meargă în Scoția și cu 24 de ore înainte dacă vrea să facă o excursie cu mașina unui prieten.

Cocky are, de asemenea, interdicție de a avea în posesie mai mult de 1.000 de lire sterline în numerar, în timp ce conturile sale bancare sunt monitorizate constant de către oficiali.

Riscă ani grei de închisoare dacă încalcă restricțiile impuse

Dacă încalcă regulile, va fi închis din nou pentru încă cinci ani.

O sursă apropiată lui Warren a declarat: "Cocky a plănuit întotdeauna să se întoarcă la Liverpool".

Un purtător de cuvânt al Agenției Naționale de Combatere a Criminalității a declarat: "A fost un om de afaceri: "Acțiunile împotriva infractorilor serioși și organizați nu se termină cu o condamnare, potrivit DailyStar.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te