Obiectele doborâte deasupra SUA ar putea fi „extraterestre", potrivit Pentagonului

DE Daniel Toșa | Actualizat: 13.02.2023 - 13:04
Obiectele doborâte deasupra SUA ar putea fi „extraterestre", potrivit Pentagonului - FOTO: Profimedia Images

Generalul Glen VanHerck, din cadrul Forțelor Aeriene americane, a declarat reporterilor că Pentagonul este deschis la "toate posibilitățile" în ceea ce privește inexplicabila navă "octogonală" care a survolat spațiul aerian american.

SHARE

Pentagonul refuză să excludă posibilitatea ca cele trei obiecte zburătoare neidentificate doborâte în tot atâtea zile deasupra Americii de Nord să fie de origine extraterestră.

În timp ce giganticul "dirijabil" care a fost doborât de avioanele de vânătoare americane F-22 pe 4 februarie a fost legat în mod concludent de China, celelalte trei obiecte observate deasupra Alaskăi, Michigan și Canadei au fost mai greu de clasificat.

Generalul Glen VanHerck, din cadrul Forțelor Aeriene ale SUA, a declarat reporterilor că serviciile de informații explorează "toate posibilitățile" în ceea ce privește originea aeronavei "octogonale".

Citește și: Turcia, în pragul revoltei populare. Operațiuni de salvare suspendate, focuri de arme

Întrebat dacă a fost exclusă implicarea "extratereștrilor sau a extratereștrilor", el a răspuns: "Voi lăsa comunitatea de informații și comunitatea de contrainformații să își dea seama de asta. Nu am exclus nimic".

El a adăugat că natura exactă a aparatului de zbor observat în ultimele trei zile rămâne neclară.

Citește și: NATO cere Germaniei să conducă Forță de reacție rapidă. „Armata britanică, prea mică”

Piloții trimiși să intercepteze obiectele au declarat că nu au reușit să stabilească ce anume propulsa obiectele, iar unul dintre ei a raportat că aparatele păreau să interfereze cu senzorii electronici ai avionului său F-22.

Generalul VanHerck a subliniat: "Le numim obiecte, nu baloane, cu un motiv anume", potrivit DailyStar.

„Obiectele misterioase” ar putea fi de origine chineză

Unii experți în domeniul apărării au speculat că obiectele misterioase sunt de origine chineză și că au fost detectate abia acum, deoarece armata americană a fost plasată în stare de alertă maximă după doborârea din 4 februarie, dar au fost sugerate și alte explicații.

Navele reperate în ultimele zile au fost legate de numeroasele rapoarte despre "UAP-uri" cu sisteme de propulsie avansate și inexplicabile, care păreau să se deplaseze cu viteze foarte mari atât în aer, cât și sub apă, în timp ce bâzâiau navele și instalațiile militare americane.

După ce Programul avansat de identificare a amenințărilor aerospațiale al Pentagonului (AATIP) a fost desființat oficial în 2012, se părea că armata americană a renunțat să mai încerce să afle cine sau ce se ascunde în spatele misterioaselor UAP-uri care zburau pe navele de război americane.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te