Ministrul rus al Apărării confirmă: Moscova îşi creşte capacitatea de luptă cu Occidentul

DE Răzvan Nicolae | Actualizat: 21.12.2021 - 16:51
Ministrul rus al Apărării confirmă: Moscova îşi creşte capacitatea de luptă cu Occidentul. / Foto: quora.com

Capacitatea de luptă a forţelor armate ale Rusiei a crescut anul acesta cu 12,8%, a declarat ministrul rus al Apărării, Serghei Şoigu, la o reuniune cu Statul Major, transmite EFE.

Investește în acțiuni cu 0% comision!

Capitalul tău este expus riscurilor.
SHARE

Situaţia politico-militară la nivel mondial continuă să se deterioreze şi ''cresc tensiunile la frontierele occidentale şi orientale ale Rusiei'', a remarcat Şoigu.

''Statele Unite îşi sporesc prezenţa militară lângă frontierele ruse. În ţările Europei de Est sunt în jur de 8.000 militari în unităţi americane'', a semnalat ministrul rus, subliniind că trupele americane au restabilit în Germania un centru de comandă care înainte de 1991 era responsabil de rachetele cu rază medie de acţiune.

Citește și: Premierul Ciucă, la NATO: Măsurile și acţiunile NATO şi ale Ucrainei nu pot fi considerate provocări

Rusia acuză SUA și NATO că lansează rachete nucleare virtuale asupra obiectivelor sale

El a criticat şi intensificarea manevrelor SUA şi ale NATO în proximitatea frontierelor ruse, cu folosirea aviaţiei strategice care practică ''lansări virtuale de rachete nucleare asupra obiectivelor noastre''.

''Frecvenţa acestor zboruri în apropierea frontierelor noastre a crescut mai mult decât dublu'', a menţionat Şoigu, potrivit căruia NATO are în vedere implicarea în exerciţiile la care el a făcut referire şi a unor state care nu fac parte din această alianţă, precum Georgia, Republica Moldova şi Ucraina.

Citește și: Soții Pastramă „se antrenează” pentru a deveni părinți: „Brigitte vrea de 3 ori pe zi, eu nu pot"

De asemenea, a continuat ministrul rus, Statele Unite continuă să amplaseze sisteme de apărare antirachetă în regiunea Pacificului şi ameninţă astfel frontierele estice ale Rusiei.

Pregătiri ale armatei ruse în 2021 și planurile pentru 2022

Făcând un bilanţ pentru anul care se încheie, ministrul Şoigu a declarat că armata rusă a primit 5.000 de unităţi de noi tipuri de arme, a fost încheiată construcţia a două baze militare şi a cinci aerodromuri în zona Arctică, a fost creat primul regiment de rachete balistice intercontinentale cu blocuri de luptă hipersonice Avangard, două regimente au fost echipate cu rachete Yars şi a fost creată o unitate de avioane MIG-31 dotate cu rachete hipersonice Kinzhal.

Conform prezentării lui Şoigu, armata rusă are planuri ambiţioase şi pentru anul viitor, când ar trebui să recepţioneze 5 noi submarine, 11 nave de luptă, 257 de avioane, dintre care două bombardiere strategice Tu-160M, şi două divizii cu sisteme de apărare antiaeriană S-400 Triumph, printre alte echipamente.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

 • Revista tipărită
 • Acces parțial online
 • Newsletter
 •  
Abonează-te

Digital + Print

 • Revista tipărită
 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
Abonează-te

Digital

 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
 •  
Abonează-te
© 2023 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te