Miniștrii de Externe ai NATO, ședință despre securitatea Ucrainei și criza migranților din Belarus

DE Elena Andrei | 27.11.2021 - 16:29
Miniștrii de Externe ai NATO, ședință despre securitatea Ucrainei/foto: yahoo

Miniștrii de Externe ai NATO vor discuta despre cele mai presante probleme de securitate, inclusiv consolidarea armatei ruse în apropierea Ucrainei și criza migrației de la granița cu Belarus, în următoarea lor întâlnire de săptămâna viitoare, a anunțat vineri șeful NATO.

SHARE

Diplomați țărilor NATO se vor întâlni la Riga, Letonia, în perioada 30 noiembrie- 1 decembrie.

„Miniștrii vor discuta despre desfășurarea militară continuă a Rusiei în și în jurul Ucrainei, care este neprovocată și inexplicabilă”, a declarat secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg.

„Aceste acțiuni cresc tensiunile și riscă erori de calcul. Rusia trebuie să dea dovadă de transparență și să detensioneze situația”, a spus Stoltenberg, adăugând că NATO își menține „apărarea și descurajarea puternice, rămânând în același timp deschisă dialogului”.

El a spus că miniștrii vor vorbi și despre criza migrației de la granița cu Belarus, pe care a numit-o „o exploatare cinică a persoanelor vulnerabile pentru a pune presiune asupra aliaților noștri Polonia, Letonia și Lituania”.

Citește și

NATO: Rusia va suporta consecinţele dacă va agresa Ucraina

Președintele Ucrainei anunță o lovitură de stat împotriva sa organizată de Rusia

 

Stoltenberg va călători duminică în capitala Lituaniei și apoi la Riga împreună cu președintele Comisiei UE, Ursula von der Leyen.

„Cooperarea strânsă dintre NATO și Uniunea Europeană este esențială pentru a contracara această campanie hibridă, care are ca scop destabilizarea țărilor noastre”, a spus Stoltenberg.

Miniștrii NATO vor examina, de asemenea, situația securității din Afganistan, Ucraina și Georgia, precum și rolul NATO în promovarea stabilității și securității în regiunea Balcanilor de Vest, pe fondul tensiunilor crescânde dintre Serbia și Kosovo și ambițiilor separatiste din entitatea sârbă din Bosnia-Herțegovina, Republica Srpska.

Noul concept strategic al NATO și contribuția alianței la controlul internațional al armelor vor fi, de asemenea, abordate.

 

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.