Decizia lui Vladimir Putin de a nu desființa grupul de mercenari Wagner și de a nu-i urmări în justiție pe cei care au luat parte la rebeliunea de luna trecută împotriva Moscovei "îl pune pe el însuși și pe subordonații săi într-o poziție jenantă", a declarat Institutul pentru Studiul Războiului (ISW) în ultima sa evaluare a conflictului.
„Maskirovka” lui Putin
Se pare că Wagner continuă să recruteze în Rusia, în timp ce Ministerul rus al Apărării ar desfășura un efort concurent de recrutare a luptătorilor Wagner pentru a semna contracte cu Ministerul Apărării.
Decizia lui Putin de a nu se debarasa de Grupul Wagner - anterior cea mai capabilă forță de luptă a Rusiei - face ca Putin și alți actori ai puterii ruse să aibă dificultăți în a ști cum să interacționeze cu Grupul Wagner și cu liderii și luptătorii săi.
Citește și: Mircea Geoană: 500.000 de militari, gata să intervină în cazul unei ameninţări profunde a Moscovei
Prigojin, liderul grupării Wagner, le-a mulțumit rușilor pentru sprijin și le-a promis noi victorii pe front, după rebeliunea armată eșuată din Rusia, potrivit Pravda.ua.
Citește și: Ambasada Rusiei în SUA, disperată de decizia Casei Albe de a trimite muniții cu dispersie în Ucraina
„Astăzi avem nevoie de sprijinul dumneavoastră mai mult ca oricând. Şi vă mulţumesc pentru asta', declară Prigojin în mesajul difuzat săptămâna trecută de canalul Telegram „Grey Zone”, apropiat de Grupul Wagner.