Marea Britanie, primul pas în Ucraina. Trimite specialiști să întrețină echipamentul militar donat

DE Adina Mutăr | 10.04.2024 - 17:35
Marea Britanie, primul pas în Ucraina. Trimite specialiști să întrețină echipamentul militar donat - Foto: Profimedia Images (imagine cu caracter ilustrativ)

Marea Britanie face primul pas în Ucraina. Trimite specialiști să întrețină echipamentul militar donat. Regatul Unit și Ucraina au semnat un acord-cadru pentru promovarea cooperării în domeniul apărării și în domeniul industrial.

SHARE

Marea Britanie face primul pas în Ucraina. Trimite specialiști să întrețină echipamentul militar donat. Acordul a fost semnat la o conferință militaro-industrială de la Kiev, la care au participat 30 de companii de apărare din Regatul Unit.

Companiile din Marea Britanie au venit să discute despre potențiale întreprinderi mixte cu producătorii ucraineni de arme și echipamente de apărare.

Marea Britanie, primul pas în Ucraina. Trimite specialiști să întrețină echipamentul militar donat

„Aranjamentul este cel mai recent semn al sprijinului neclintit al Regatului Unit pentru eforturile de apărare ale Ucrainei și pentru redresarea pe termen lung și va contribui la eficientizarea operațiunilor militare ale Ucrainei”, a comunicat Guvernul britanic, potrivit European Pravda.

Citește și: Ucrainenii refuză aceste drone din SUA. Rușii le neutralizează rapid. Preferă să cumpere din China

„Este conceput pentru a permite ambelor țări să lucreze împreună pentru a aborda provocările de securitate, pentru a îmbunătăți industriile de apărare și pentru a oferi proiecte comune de mare profil în următoarele luni”, se arată în comunicat.

O cooperare sporită ar putea duce la implementarea a zeci de proiecte între cele mai mari companii de apărare din Marea Britanie, Forțele Armate ucrainene și companiile ucrainene, de la crearea de instalații strategice de reparații militare până la reconstrucția infrastructurii civile și introducerea de tehnologii pentru protejarea acesteia împotriva atacurilor cibernetice.

Citește și: Aeronavă de cercetare a Rusiei, în spațiul aerian al Suediei. Avioanele de luptă NATO, în alertă

În timpul unei misiuni comerciale la Kiev, compania britanică de apărare BAE Systems a convenit asupra unui contract cu Ministerul Apărării din Regatul Unit pentru întreținerea și repararea obuzierelor L119 donate Ucrainei.

Aceasta înseamnă că L119 donate de Regatul Unit Ucrainei pot fi menținute în Ucraina și returnate mai rapid în prima linie, precum și să ofere sprijin vital infrastructurii de apărare a Ucrainei.

Acest nou acord-cadru urmează Acordului de cooperare în materie de securitate dintre Regatul Unit și Ucraina, semnat de prim-ministrul Rishi Sunak și președintele Volodimir Zelenski în ianuarie 2024.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te