Mafiot din familia Camorra și unul dintre cei mai căutați traficanți de droguri din Europa, arestat

DE Daniel Toșa | 17.11.2022 - 11:44
Mafiot din familia Camorra și unul dintre cei mai căutați traficanți de droguri din Europa, arestat - FOTO: Twitter/Charles_Lister

Bruno Carbone, mâna dreaptă a șefului mafiot Raffaele Imperiale din familia Camorra din Napoli, a fost arestat pe aeroportul din Roma și extrădat în Siria.

SHARE

Arestarea unui traficant de droguri italian care se afla pe lista celor mai căutate persoane de către Europol este învăluită în mister, în contextul în care se vehiculează că acesta a fost capturat și extrădat din Siria.

Bruno Carbone, care era fugar din 2003, era mâna dreaptă a lui Raffaele Imperiale, un broker de droguri pentru mafia Camorra din Napoli, care a fost arestat în Dubai în august 2021.

Carbone, în vârstă de 45 de ani, a fost arestat marți pe aeroportul Ciampino din Roma, în legătură cu o pedeapsă de 20 de ani de închisoare pronunțată de procurorii din Catania, Sicilia, pentru infracțiuni legate de traficul internațional de droguri, potrivit unui comunicat al poliției din Napoli.

Citește și: Zelenski insistă: „Fără îndoială, nu a fost antiaeriana noastră”. Un avion NATO a urmărit racheta

Comunicatul nu a oferit detalii despre locul în care Carbone a fost depistat, dar presa italiană a relatat că acesta a fost capturat în Dubai, iar Mohammed Sankari, un oficial dintr-o zonă din nord-vestul Siriei deținută de gruparea jihadistă Hayat Tahrir al-Sham (HTS), a afirmat că Carbone a fost prins "în timp ce trecea prin zonele 'eliberate' în martie cu scopul de a ajunge în regiunile aflate sub controlul regimului" dictatorului sirian Bashar al-Assad.

Citește și: EXCLUSIV VIDEO Wasim Alhaj: „Vreau să construiesc un pod între România și opoziția din Siria

Sankari a făcut aceste afirmații pe canalul Telegram, adăugând că Carbone a fost "predat țării sale în conformitate cu normele în vigoare".

Mafiot italian fugar, viață de șeic în Dubai

Potrivit presei italiene, Carbone și-a petrecut o mare parte din timp în calitate de fugar, locuind în orașul Dubai din Emiratele Arabe Unite.

Citându-l pe Dhia' al-Umar, un purtător de cuvânt al serviciului de securitate al HTS, SITE - un grup de informații care monitorizează site-urile jihadiste - a declarat că Carbone s-a mutat în Europa și Turcia înainte de a se reloca în zonele controlate de regim din Siria, deoarece le considera "paradisuri pentru a scăpa de lege".

Potrivit SITE, Carbone a pretins că este un mexican care era fugar pentru că vindea ceasuri Rolex false.

În decembrie 2020, Emiratele Arabe Unite au anunțat arestarea lui Carbone, doar pentru a descoperi că au prins omul greșit. Domenico Alfano, un om de afaceri din Napoli, a fost arestat la sosirea în Dubai împreună cu soția și copiii săi și a petrecut 32 de zile în închisoare înainte de a fi eliberat.

Un purtător de cuvânt al poliției din Napoli a declarat că nu au fost furnizate alte detalii despre contextul arestării lui Carbone.

Ca o nouă răsturnare de situație, ministrul italian al justiției, Carlo Nordio, a emis marți seară o declarație prin care îi mulțumește omologului său din Emiratele Arabe Unite, Abdullah Al Nuaimi, pentru capturarea fugarului.

"Această ultimă arestare atestă o consolidare a cooperării judiciare între Italia și Emiratele Arabe Unite", a declarat Nordio.

Ziarul italian Il Foglio a sugerat că Emiratele Arabe Unite ar fi putut fi mediatorul extrădării lui Carbone în Italia din Siria.

Între timp, la Napoli au fost emise miercuri mandate de arestare pentru alte 28 de persoane care au legătură cu clanul Camorra al lui Imperiale, considerat unul dintre cele mai puternice grupuri de traficanți de droguri din lume.

Potrivit Europol, Carbone a fost contactul cheie pentru procurarea unor cantități mari de cocaină, în principal din Spania. Banda importa, de asemenea, droguri din Olanda și Columbia, iar o conversație interceptată între Imperiale și Carbone a dezvăluit că cei doi au discutat despre "spargerea" în Australia.

Imperiale era cunoscut ca fiind pasionat de artă - în 2016, două tablouri de Van Gogh care fuseseră furate în Amsterdam au fost găsite în ascunzătoarea sa din Castellammare di Stabia, lângă Pompei, The Guardian.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te