Leonid Volkov, mâna dreaptă a lui Navalnîi, atacat la Vilnius de „oamenii fantomă” trimiși de Putin

DE Daniel Toșa | Actualizat: 13.03.2024 - 08:36
Leonid Volkov, mâna dreaptă a lui Navalnîi, atacat la Vilnius de „oamenii fantomă” trimiși de Putin - Foto: Profimedia images

Leonid Volkov, considerat „mâna dreaptă” a lui Navalnîi, atacat la Vilnius de „oamenii fantomă” trimiși de Putin. Opoziționarul rus Leonid Volkov a fost atacat în apropierea locuinței sale din Vilnius, unde trăiește în exil prin tactici utilizate des de Kremlin.

SHARE

Opozantul rus Leonid Volkov, considerat „mâna dreaptă” a lui Navalnîi, a fost atacat la Vilnius, în Lituania, cel mai probabil de oamenii trimiși de dictatorul rus Vladimir Putin.

Leonid Volkov, mâna dreaptă a lui Navalnîi, atacat la Vilnius de „oamenii fantomă” trimiși de Putin

Volkov, în vârstă de 43 de ani, a fost spitalizat după ce a fost victima unui atac în fața locuinței sale din Vilnius marți.

"Vom munci și nu ne vom da bătuți," a declarat Leonid Volkov pe Telegram, mâna dreaptă a liderului opoziției ruse Aleksei Navalnîi, considerând că atacul îndurat a fost un exemplu "tipic" al tacticii utilizate de adepții președintelui Vladimir Putin.

Volkov, în vârstă de 43 de ani, a fost spitalizat după ce a fost victima unui atac în fața locuinței sale din Vilnius marți. El este una dintre figurile de frunte ale opoziției ruse și un apropiat al lui Navalnîi, decedat în închisoarea din Arctica pe 16 februarie.

Citește și: Vladimir Putin rămâne „stăpânul” Kremlinului cel puțin până în 2030. „Decizia a fost luată”

Volkov l-a acuzat pe președintele rus că este direct responsabil pentru moartea lui Navalnîi. A fost șeful de cabinet al acestuia și până în 2023 a condus și fundația anticorupție fondată de fostul principal oponent al președintelui rus.

"Cineva a spart geamul unei mașini și l-a atacat pe Leonid cu gaz lacrimogen în ochi, apoi l-a lovit cu un ciocan," a informat Kira Iarmîș, fosta purtătoare de cuvânt a lui Navalnîi.

Citește și: Pe „urmele” lui Navalnîi. Unul dintre ultimii critici ai lui Putin, condamnat la închisoare în Rusia

Apropiații lui Navalnîi au distribuit fotografii cu rănile lui Volkov, inclusiv un ochi vânăt și o lovitură pe frunte, precum și sânge pe una dintre picioare. Ulterior, au circulat și imagini cu Volkov transportat pe o targă într-o ambulanță.

Citește și: Văduva lui Navalnîi, mesaj clar pentru Putin: „Voi continua munca soțului meu pentru o Rusie liberă”

Purtătorul de cuvânt al poliției lituaniene, Ramunas Matonis, a confirmat că un cetățean rus a fost atacat în apropierea locuinței sale din Vilnius în jurul orei 22:00 (20:00 GMT). Niciun suspect nu a fost identificat și mai multe detalii despre acest atac urmează să fie comunicate miercuri dimineață.

Citește și: Tehnica folosită de KGB, care l-a ucis pe Aleksei Navalnîi. Moartea este groaznică

Atacul a avut loc cu câteva zile înaintea alegerilor prezidențiale din Rusia, care ar trebui să consfințească triumful lui Vladimir Putin, în lipsa oricărei opoziții.

Potrivit unui document care a ajuns în mâna hackerilor ucraineni, planul lui Vladimir Putin este ca după câștigarea așa-ziselor alegeri, dictatura sa fie instaurată la toate nivelurile, iar orice formă de opoziție să fie eliminată.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te