Tehnica folosită de KGB, care l-a ucis pe Aleksei Navalnîi. Moartea este groaznică

DE Florin Budescu | Actualizat: 22.02.2024 - 16:32
Tehnica folosită de KGB, care l-a ucis pe Aleksei Navalnîi. Moartea este groaznică - Foto: Profimedia Images
Tehnica folosită de KGB, care l-a ucis pe Aleksei Navalnîi. Moartea este groaznică - Foto: Profimedia Images

Tehnica folosită de KGB, care l-a ucis pe Aleksei Navalnîi. Moartea este groaznică. Marea Britanie anunță că șefii coloniei penitenciare arctice, unde Alexei Navalnîi a fost încarcerat și ucis, vor fi interziși.

SHARE

Tehnica folosită de KGB, care l-a ucis pe Aleksei Navalnîi. Moartea este groaznică. Marea Britanie anunță că șefii coloniei penitenciare arctice, unde Alexei Navalnîi a fost încarcerat și ucis, vor fi interziși pe teritoriile acestui stat.

Este posibil ca Alexei Navalnîi să fi fost ucis cu un pumn în inimă, după ce a fost lăsat afară, unde temperaturile pot scădea până la -27 de grade, a afirmat un lider al unui grup pentru drepturile omului.

Tehnica folosită de KGB, care l-a ucis pe Aleksei Navalnîi. Moartea este groaznică

Liderul opoziţiei ruse a murit vineri, în lagărul din Siberia unde era prizonier, stârnind proteste în întreaga lume politică, în timp ce aliaţii săi acuză Kremlinul că i-a orchestrat moartea.

Nu a existat nicio confirmare a modului în care a murit. Vladimir Osechkin, care a fondat grupul pentru drepturile omului Gulagu.net, a declarat pentru The Times că crede că Navalnîi a fost ucis cu tehnica „un singur pumn”, care ar fi "un semn distinctiv” al KGB.

Citeşte şi: Trump se crede un „Navalnîi”. Acuză că este persecutat de justiția SUA: „Devenim o țară comunistă”

Un medic a dezvăluit că existau vânătăi pe capul și pe pieptul lui Navalnîi, când trupul bărbatului de 47 de ani a fost adus la Spitalul Clinic Districtual Salekhard.

Paramedicul a spus că vânătăile în piept ar putea fi dovezi că medicii au încercat să-l resusciteze. Dar Osechkin crede că vânătăile ar putea fi o dovadă a modului în care a fost ucis criticul de lungă durată al președintelui rus Vladimir Putin.

Foto: Profimedia Images

„Cred că i-au distrus corpul mai întâi ținându-l în frig, pentru o lungă perioadă de timp, și încetinind circulația sângelui la minimum”, a declarat domnul Osechkin, conform standard.co.uk.

Citeşte şi: Putin își premiază „călăii” după moartea lui Navalnîi. Directorul închisorii, avansat în grad

„Și atunci, devine foarte ușor să ucizi pe cineva, în câteva secunde, dacă agentul are ceva experiență în asta. „Este o metodă veche a diviziilor de forțe speciale ale KGB. Și-au antrenat agenții să omoare un bărbat cu un pumn în inimă, în centrul corpului. A fost un semn distinctiv al KGB-ului.”

Domnul Osechkin a spus că foștii prizonieri ruși care au ispășit pedepse în închisorile din Arctica au informat că colegii lor au fost uciși în acest mod.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te