Kremlinul spune că Vladimir Putin s-a vaccinat. E secret cu ce vaccin. Nu există nici imagini

DE Alexandru Pop | Actualizat: 25.03.2021 - 00:37
Kremlinul spune că Putin s-a vaccinat. E secret cu ce vaccin. Nu există nici imagini/FOTO: kremlin.ru

Kremlinul a afirmat miercuri că preşedintele rus le-a dat un bun exemplu ruşilor prin faptul că Putin s-a vaccinat împotriva COVID-19 şi a anunţat că el va primi a doua doză de vaccin în următoarele trei săptămâni, informează Reuters.

SHARE

Putin a fost inoculat cu prima doză marţi, însă a refuzat să spună care dintre cele trei vaccinuri ruseşti i-a fost administrat. Nu au fost date publicităţii niciun fel de fotografii sau înregistrări video cu preşedintele rus vaccinat cu prima doză.

Citește și: Polițiștii l-au gazat, bătut și au urinat pe el fiindcă le-a spus că n-au mască (motivare arestare)

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a mai spus că producţia de vaccinuri din Rusia nu a fost suficientă la începutul anului pentru a satisface cererea în regiunile ţării, dar că de atunci producţia a crescut. Cererea de vaccin în Rusia este în creştere, însă nu în mod vertiginos, le-a spus Peskov jurnaliştilor.

Putin s-a vaccinat, nimeni nu are amănunte

"Deşi, desigur, asemenea factori precum vaccinarea preşedintelui (Vladimir Putin - n.r.) constituie un bun exemplu pentru mulţi, mulţi cetăţeni, cel puţin sperăm să fie (un bun exemplu - n.r.)", a continuat Peskov. "Acum încercăm să mărim producţia de vaccin, iar rata de creştere va fi asigurată în lunile următoare şi toate nevoile pe plan intern, care sunt o prioritate absolută, vor fi satisfăcute", a spus purtătorul de cuvânt al Kremlinului.

Vladimir Putin a declarat luni că decizia de a se vaccina este strict benevolă pentru ruşi. El a spus că 4,3 milioane de ruşi au fost deja imunizaţi cu două doze de vaccin, că producţia de vaccin pentru uz intern constituie o prioritate şi că această producţie trebuie mărită.

Rusia are o populaţie de circa 144 de milioane de locuitori. Cel mai cunoscut vaccin rusesc este Sputnik V. Moscova a mai aprobat în regim de urgenţă alte două vaccinuri: EpiVacCorona şi CoviVac, potrivit Agerpres.

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2021 NEWS INTERNATIONAL S.A.