Klitschko avertizează locuitorii Kievului să fie pregătiți pentru cel mai rău scenariu. Ce urmează?

DE Daniel Toșa | Actualizat: 07.11.2022 - 12:22
Klitschko avertizează locuitorii Kievului să fie pregătiți pentru cel mai rău scenariu. Ce urmează? - FOTO: Twitter/@KiangiAri

Capitala ucraineană Kiev se pregătește pentru cel mai rău scenariu în cazul unor noi atacuri rusești asupra infrastructurii ucrainene, care ar putea lăsa orașul fără electricitate sau apă, potrivit primarului Vitali Klitschko.

SHARE

"Dușmanii noștri fac totul pentru ca orașul să rămână fără căldură, electricitate și alimentare cu apă și, în general, vor ca noi toți să murim.

Aceasta este sarcina lor. Și cât de bine vom rezista depinde de cât de bine suntem pregătiți pentru diferite scenarii... de aceea trebuie să fim pregătiți", a declarat Klitschko.

"Acesta nu este un război, este terorism", a spus primarul în legătură cu atacurile rusești asupra infrastructurii energetice.

Primarul orașului i-a încurajat pe unii locuitori să se gândească să stea la rude și prieteni în afara Kievului dacă orașul rămâne fără electricitate sau apă.

„Vor să ne ucidă pe toți”

"Dacă aveți o familie extinsă - asta pentru dacă luăm în considerare cel mai rău caz, dacă am fi lăsați fără electricitate și alimentare cu apă - sau prieteni în afara Kievului, unde există alimentare autonomă cu apă, cuptor, încălzire, vă rugăm să luați în considerare posibilitatea de a rămâne acolo pentru o anumită perioadă de timp", a declarat primarul.

"Scopul lui este ca noi să murim, să înghețăm sau să ne facă să fugim din țara noastră pentru ca el să o poată avea. Asta este ceea ce vrea să obțină agresorul", a declarat Klitschko cu privire la președintele rus Vladimir Putin.

Citește și: VIDEO Cauciucuri de iarnă sau „All-Seasons”? Grosimea zăpezii și stilul de condus motivează alegerea

Forțele rusești au lovit infrastructura critică a Ucrainei în ultimele săptămâni, deteriorând grav rețeaua electrică și forțând multe orașe din țară să impună pene de curent programate pe durata a câteva ore.

Pregătiri pentru situații de urgență

Directorul orașului pentru Departamentul de Securitate Municipală, Roman Tkachuk, a transmis temerile mai târziu în după-amiaza zilei de duminică, potrivit unei declarații a Consiliului Local din Kiev, că toate planurile de acțiune posibile sunt luate în considerare în cazul unei situații de urgență, dar nu există planuri de evacuare a orașului.

Citește și: NEWSWEEK IT&C SUMMIT: „Challenges and Business Solutions”, 8 noiembrie 2022

Tkachuk a declarat că fiecare district din cadrul orașului va avea aproximativ 100 de centre de încălzire care vor funcționa în caz de urgențe în timpul iernii.

Aceste centre de încălzire vor fi dotate cu căldură, iluminat, toalete, cantine, locuri de odihnă, haine călduroase, pături, iar un echipaj de ambulanță va fi de serviciu în apropierea acestor centre, se arată în declarație.

"Sistemul de protecție civilă trebuie să fie pregătit pentru diverse scenarii, dar asta nu înseamnă că acum ne pregătim pentru evacuare. Pentru a răspunde eficient, trebuie să avem un plan pentru toate scenariile posibile", a declarat Tkachuk, potrivit CNN.

Întreruperi de energie electrică în mai multe regiuni din Ucraina

Compania energetică de stat din Ucraina, Ukrenergo, a avertizat luni dimineață că țara se va confrunta cu noi întreruperi programate și neprogramate de energie electrică.

"De la ora 6:00 dimineața și până la sfârșitul zilei, vor avea loc întreruperi programate de energie electrică în orașul Kiev și în regiunile Kiev, Cernihiv, Cerkasy, Zhytomyr, Sumy, Kharkiv, Poltava", a precizat Ukrenergo pe canalele sale de Facebook și Telegram.

"Vor exista, de asemenea, întreruperi de urgență în anumite regiuni. Acestea vor fi introduse de companiile regionale de distribuție a energiei electrice în cazul în care deficitul este mai mare decât cel planificat. În caz de pene de curent de urgență, energia electrică poate fi întreruptă mai devreme decât era planificat, iar restricțiile de consum pot dura mai mult timp."

Infrastructura de electricitate a Ucrainei a fost supusă unor tensiuni severe de când Rusia a început să atace centralele electrice la 10 octombrie.

"Rețeaua electrică a țării este încă incapabilă să reia funcționarea completă după atacurile teroriste ale Rusiei", a declarat Ukrenergo.

"Trebuie să introducem întreruperi de energie electrică în unele regiuni pentru a evita supraîncărcarea infrastructurii de înaltă tensiune."

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te