Kim Jong-Un își transformă țara într-o „bombă nucleară”. Sudul avertizează: Ăsta e sfârșitul vostru

DE Daniel Toșa | Actualizat: 08.10.2024 - 10:13
Kim Jong-Un își transformă țara într-o „bombă nucleară”. Sudul avertizează: Ăsta e sfârșitul vostru - Foto: Profimedia images
Kim Jong-Un își transformă țara într-o „bombă nucleară”. Sudul avertizează: Ăsta e sfârșitul vostru - Foto: Profimedia images

Kim Jong-Un își transformă țara într-o „bombă nucleară”. Dictatorul nord-coreean Kim Jong Un a declarat că ţara sa va accelera eforturile de a deveni o superputere militară dotată cu arme nucleare.

SHARE

Kim Jong-Un își transformă țara într-o „bombă nucleară”. Dictatorul nord-coreean a menționat, pentru a doua oară în această săptămână, numele președintelui sud-coreean Yoon Suk Yeol, denunțând o presupusă conspirație între Seul și Washington care vizează destabilizarea țării sale.

Kim Jong-Un își transformă țara într-o „bombă nucleară”. Sudul avertizează: Ăsta e sfârșitul vostru

Potrivit liderului nord-coreean, Yoon nu ar avea „arme strategice adecvate” care să concureze cu triada sa nucleară.

„Yoon Suk Yeol a făcut în discursul său un comentariu vulgar și lipsit de gust despre sfârșitul Republicii Populare Democrate Coreene și arată că este consumat total de credința sa oarbă în puterea stăpânului său”, a afirmat Kim, referindu-se la alianța Coreei de Sud cu Statele Unite.

Deși Kim a precizat că „nu avem absolut nicio intenție să atacăm Coreea de Sud”, el a precizat că, în cazul în care inamicii vor încerca să folosească forța împotriva Coreei de Nord, armata va reacționa fără ezitare. „Acest lucru nu exclude utilizarea armelor nucleare”, a adăugat el.

„Pașii noștri spre a deveni o superputere militară și o putere nucleară se vor accelera”, a declarat Kim într-un discurs susținut la Universitatea Națională de Apărare, recunoscută ca un centru de formare pentru specialiști militari de elită.

Citește și: Coreea de Nord pregătește războiul Asiei. Rachetele balistice, trimise de Phenian în Marea Japoniei

Coreea de Nord a desfășurat un program de arme nucleare timp de câteva decenii, efectuând șase teste de detonare nucleară subterană și dispunând de suficiente materiale fisionabile pentru a construi zeci de arme.

Săptămâna trecută, Coreea de Sud a marcat ziua anuală a forțelor armate cu o vastă paradă militară, evidențiind cea mai mare rachetă balistică a sa, capabilă să transporte un focos masiv.

Citește și: Delir total în Coreea de Nord. Phenianul ridică amenințarea nucleară după testele efectuate de SUA

Evenimentul a fost marcat și de zborul unui bombardier american B-1B Lancer, subliniind alianța de securitate dintre Seul și Washington.

În discursul său, Yoon a avertizat Coreea de Nord împotriva folosirii armelor nucleare, afirmând: „În acea zi va fi sfârșitul regimului nord-coreean”.

Într-o știre separată, KCNA a anunțat că Kim i-a trimis un mesaj președintelui rus Vladimir Putin cu ocazia zilei sale de naștere, numindu-l „cel mai apropiat tovarăș” și asigurând că „relațiile strategice și de cooperare” dintre cele două țări vor fi ridicate la un nou nivel.

Google News Urmărește-ne pe Google News
Comentarii 0
Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te