Coreea de Nord pregătește războiul Asiei. Rachetele balistice, trimise de Phenian în Marea Japoniei

DE Daniel Toșa | Actualizat: 12.09.2024 - 08:21
Coreea de Nord pregătește războiul Asiei. Rachetele balistice, trimise de Phenian în Marea Japoniei - Foto: Profimedia images
Coreea de Nord pregătește războiul Asiei. Rachetele balistice, trimise de Phenian în Marea Japoniei - Foto: Profimedia images

Coreea de Nord pregătește războiul Asiei. Coreea de Nord a lansat joi mai multe rachete balistice cu rază scurtă de acțiune în direcția Mării Japoniei, a anunțat armata sud-coreeană

SHARE

Coreea de Nord pregătește războiul Asiei. Escalareadea tensiunilor este analizată de sud-coreeni, care colaborează cu partenerii lor americani și japonezi pentru a evalua situația și pentru a concentra un răspuns colectiv împotriva Phenianului.

Coreea de Nord pregătește războiul Asiei. Rachetele balistice, trimise de Phenian în Marea Japoniei

Lansările au avut loc în jurul orei 07:10, conform statului-major interarme al Coreei de Sud.

„Împărtășim informațiile cu Statele Unite și Japonia pentru o evaluare completă a situației”, au precizat oficialii militari sud-coreeni.

Ministerul japonez al Apărării a confirmat, la rândul său, lansarea unei rachete balistice din partea Coreei de Nord, subliniind că monitorizează îndeaproape evoluțiile din regiune.

Aniversare cu rachete balistice în preajma unei date simbolice pentru Phenian

În mod frecvent, Coreea de Nord a efectuat lansări de rachete în apropierea datei de 9 septembrie, aniversarea înființării Republicii Populare Democrate Coreene, în 1948. 

Citește și: SUA se pregătesc pentru un atac nuclear coordonat al Rusiei, Chinei și Coreei de Nord

De asemenea, în 2016, la această dată, regimul de la Phenian a efectuat al cincilea test nuclear.

Într-un discurs recent, liderul nord-coreean Kim Jong Un a reafirmat intenția țării sale de a-și consolida arsenalul nuclear, scrie AFP.

 „Coreea de Nord va continua să-și întărească capacitățile nucleare pentru a face față oricăror amenințări din partea rivalilor săi”, a declarat Kim în cadrul ceremoniei dedicate celei de-a 76-a aniversări a înființării țării.

Citește și: 26.000.000 de morți în cazul unui război între Coreea de Nord și Sud. Economia mondială, în colaps

Nordul și Sudul, pe un butoi de pulbere

Relațiile dintre Coreea de Nord și Coreea de Sud sunt la cel mai scăzut nivel din ultimii ani.

Phenianul a desfășurat recent 250 de lansatoare de rachete balistice la frontiera sudică, sporind tensiunile în regiune. 

De asemenea, regimul nord-coreean a lansat mii de baloane cu gunoi spre sud începând din luna mai, ca răspuns la acțiunile activiștilor sud-coreeni care au trimis baloane cu material propagandistic în nord.

Ca reacție, Seulul a reluat difuzarea de propagandă la graniță și a suspendat complet un acord militar destinat reducerii tensiunilor dintre cele două țări.

În plus, Coreea de Sud a intensificat exercițiile militare în apropierea zonei demilitarizate, cu scopul de a-și consolida apărarea în fața potențialelor atacuri.

Google News Urmărește-ne pe Google News
Comentarii 0
Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te