Kadîrov, despre o anexare a R. Moldova: „Dacă primim ordin mergem chiar și în America”

DE Daniel Toșa | Actualizat: 13.02.2023 - 13:27
Kadîrov, despre o anexare a R. Moldova: „Dacă primim ordin mergem chiar și în America” - FOTO: Profimedia Images

Liderul cecen, Ramzan Kadîrov a reacționat după declarațiile șefului Consiliului Suprem de Securitate al Ucrainei, Alexei Danilov spunând că cecenii săi sunt gata „să îndeplinească orice ordin” venit din partea „comandatului suprem” Vladimir Putin.

SHARE

„La orizontul ucrainean a apărut un alt cunoscător încrezut în sine, care ar fi dezvăluit planurile sinistre ale Rusiei de a pune mâna pe (R.) Moldova și a prezis prăbușirea federației într-o duzină de țări. Explic pentru astfel de experți: trebuie să învățați mult și bine pentru a ști planurile Rusiei.

Dacă va exista un ordin de la comandantul suprem, atunci suntem pregătiți să mergem chiar și în America… Vom lăsa (R.) Moldova cu mult în urmă. Și un astfel de ordin nu se discută, dar se execută. Avem toate forțele, mijloacele și echipamentele necesare pentru a-l pune în aplicare”, a scris Kadîrov pe canalul său de Telegram.

De asemenea, acesta a mai adăugat că Rusia este dotată din punct de vedere tehnic pentru ca să-și îndeplinească planurile.

Citește și: Turcia, în pragul revoltei populare. Operațiuni de salvare suspendate, focuri de arme

„Cavalerul Mavlid Visaitov, care a primit Ordinul Legiunii de Onoare, a ajuns până la Elba. Dar astăzi suntem pe cai de fier, iar pentru noi va fi o adevărată sărbătoare.

În ceea ce privește prăbușirea Rusiei, aceste încercări ale Occidentului au loc încă din anii 90. Granițele Rusiei se schimbă doar atunci când ea însăși își dorește asta”, a conchis Kadîrov.

Citește și: NATO cere Germaniei să conducă Forță de reacție rapidă. „Armata britanică, prea mică”

Maia Sandu anunţă că a fost dejucat un plan al Moscovei de a destabiliza Moldova

Preşedinta Maia Sandu a anunţat luni că a fost dejucat un plan al Moscovei de a destabiliza Moldova prin acţiuni subversive, inclusiv luări de ostatici şi atacuri asupra unor instituţii, în care ar fi urmat să fie implicaţi cetăţeni „cu pregătire militară” din Federaţia Rusă, Belarus, Serbia şi Muntengru.

Planul includea acţiuni ale unor diversionişti cu pregătire militară camuflaţi în civili, care să întreprindă acţiuni violente, atacuri asupra unor edificii ale statului şi luare de ostatici, a spus Maia Sandu, reacţionând la discuţiile din spaţiul public, apărute în ultimele zile, în legătură cu securitatea Republicii Moldova.

„Planul presupune folosirea persoanelor din afara ţării pentru acţiunile cu caracter violent”, a anunţat Maia Sandu, dând ca exemplu că au fost interceptate materiale care conţineau „instrucţiuni despre regulile de intrare în Republica Moldova pentru cetăţeni ai Federaţiei Ruse, Republicii Belarus, Serbiei şi Muntenegru”, potrivit News.ro.

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te