Iubirea interzisă dintre regele Charles și Camilla. Au divorțat ca să fie împreună. Blestemul Dianei

DE Alex Darvari | Actualizat: 10.09.2022 - 12:37
Charles și Camilla - FOTO: Profimedia

La douăzeci și cinci de ani după ce a fost denigrată pe scară largă după moartea prințesei Diana, Camilla va fi încoronată alături de regele Carol al III-lea.

SHARE

Camilla este a doua soție a Regelui Charles al III-lea Regatului Unit.

Camilla s-a născut într-o familie nobilă ca cel mai mare copil al primarului Bruce Shand și soției lui, stimata Rosalind Cubitt, fiica lui Roland Cubitt, Baron Ashcombe. Ea a fost născută în East Sussex și South Kensington, și a fost educată în Anglia, Elveția și Franța. Ulterior, ea a lucrat în diferite firme cu sediul în centru Londrei,mai ales firma de decor Sibil Colefax & John Fowler.

Citește și: FOTO Prietenia profundă dintre Regele Charles și călugărul orb Dionisie Ignat din Botoșani

În 1973, Camilla s-a căsătorit cu ofițerul Andrew Parker Bowles, cu care are doi copii. Ei au divorțat în 1995. Timp de mulți ani Camilla a fost într-o relație cu Prințul de Wales, înainte și după fostele căsătorii. Relația a fost extrem de mediatizată și a atras un controverse la nivel mondia. Relația lor s-a culminat într-o căsătorie civilă în 2005, care a fost urmărită de televiziunile din Regatul Unit.

Iubirea interzisă dintre regele Charles și Camilla.

Soția regelui Carol al III-lea, Camilla, va călca pe tărâmuri noi și potențial sensibile ca regină. Dar atitudinile sociale s-au schimbat radical în cei 25 de ani de când a ieșit din umbra Diana, Prințesa de Wales.

Îmn 1965, ea a intrat în grupul de tinere bogate care se aflau în cercuri sociale similare cu ale lui Charles, mai tânăr cu 18 luni. Împărtășeau interese comune și se pare că el a fost încântat de prezența ei. Au avut o relație ascunsă, apărută ocazional în presă.

Dar Charles a ezitat cumva. A plecat în serviciul naval. Nu era suficient de viță regală Camilla? Nu era pe deplin sigur? A devenit totul prea public?, se întreabă The Guardian

Camilla cu siguranță nu era pe nicio listă de soții eligibile. Ea s-a căsătorit cu Andrew Parker-Bowles, nunta având loc în 1973. Căsnicia a dat doi copii, Tom și Laura, dar s-a încheiat prin divorț în 1994.

Între timp, presupusa căsnicie de basm a lui Charles cu Diana Spencer, membră a uneia dintre cele mai vechi familii aristocratice din Anglia, era, de asemenea, distrusă, mai întâi în privat și apoi din ce în ce mai public. Cuplul împărtășea puține interese comune. Charles era cu 13 ani mai în vârstă decât soția sa și cuplul abia se cunoștea înainte de nunta lor strălucitoare.

Charles și Camilla au redevenit ca iubiți în 1980, cu un an înainte de nunta lui cu Diana. Au reluat legătura la mijlocul anilor 80. În 1992 aventura lor a devenit publică odată cu publicarea așa-numitelor casete Camillagate, când au fost publicate în secret conversații intime. Prințul a refuzat să pună capăt relației

La mijlocul anilor 90, el și Diana și familia Charles au divorțat.

După moartea Dianei într-un accident la Paris, Camilla a fost defăimată pe scară largă ca și cum ar fi fost responsabilă pentru ruperea căsătoriei prințului Charles și pentru moartea prințesei.

A urmat un exercițiu lent și coordonat de PR de către Camilla și prinț, orchestrat de consilierii lui Charles pentru a face ca relația să pară adecvată și pentru a-i îmbunătăți imaginea publică. Au fost văzuți împreună, la evenimente și, treptat, Camilla a început să-l însoțească pe Charles. Ea a fost prezentată reginei în 2000.

Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii a declarat, într-un mesaj adresat naţiunii în ajunul Jubileului său de Platină, că soţia fiului ei Charles, Camilla, ar trebui să fie regină consoartă atunci când prinţul o va urma la tron, transmite AFP.

Suverana, în vârstă de 95 de ani, şi-a exprimat "dorinţa sinceră", într-un mesaj în ajunul împlinirii a 70 de ani de la urcarea ei pe tron, ca ducesa de Cornwall "Camilla să fie desemnată regină consoartă" atunci când Charles va fi rege.

Citește și: Regina Elisabeta a II-a: Soția prinţului Charles, Camila, ar trebui să devină regină consoartă

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te