Inspectând desfășurarea unui exercițiu militar împreună cu ministrul Apărării, Benny Gantz, Bennett a acuzat comunitatea internațională că este slabă în privința Republicii Islamice.
„Avem de-a face cu Iranul și acoliții săi în Liban și Siria. Nu contează ce se întâmplă între Iran și marile puteri. Suntem îngrijorați de faptul că nu există suficientă fermitate în fața derapajelor Iranului. Israelul va se apără singur”, a declrat Bennett, potrivit Debka.
El a subliniat că adoptarea bugetului de stat va permite IDF să-și aloce mai bine resursele și să se pregătească pentru război.
„Bugetul de stat a fost aprobat și acest lucru este deosebit de important pentru IDF, care acum poate să-și aloce resursele în mod corespunzător, să se antreneze continuu și intens și să investească tot ce este necesar pentru pregătirea următoarei confruntări. Suntem înconjurați de provocări de securitate și scopul este să folosim perioade de relativă liniște pentru a ne consolida. Prin urmare, ne pregătim pentru diverse scenarii, aproape și departe”, a spus Bennett.
Citește și
SUA au pus pe lista neagră firma de programe spion Candiru, pe lângă NSO, din Israel
Israel, mesaj către SUA: Nu există loc pentru un consulat american la Ierusalim pentru palestinieni
Forțele Aeriene Israeliene au început deja antrenamentul pentru un posibil atac aerian asupra Iranului, iar Comandamentul militar a înaintat Guvernului un nou plan de acțiune pentru misiune.
Israelul a alocat aproximativ 5 miliarde de șekeli (1,5 miliarde de dolari) pentru o potențială lovitură împotriva programului nuclear al Iranului.
Surse militare raportează că această sumă va fi cheltuită pentru achiziționarea diferitelor tipuri de avioane, colectarea de informații, drone și armament dedicat pentru a permite atacurile asupra instalațiilor subterane fortificate ale Iranului.
Forțele Aeriene Israeliene trebuie să își suplimenteze forța actuală cu zeci de avioane F-35 și F-15, ceea ce presupune și instruirea mai multor echipaje de zbor.
Odată lansată ofensiva israeliană, Teheranul ar putea activa aliați de pe patru fronturi aproape de granițele Israelului: Siria, Liban, Irak și Yemen. Pentru a preveni acest potențial asalt proxy, IAF și-a reorganizat activele prin mutarea aeronavelor F-16 cu rază scurtă de acțiune la baza Ramat David din nord.
A fost făcută o solicitare urgentă pentru avioane-cisterne de alimentare în zbor KC-46 construite de Boeing, distanța fiind de 2.000 km până în Iran și înapoi la bază.
Aterizări pentru reîncărcare ar putea avea loc în Arabia Saudită sau la baze aeriene ale SUA din Golf, de unde și contactele pe care Iranul caută să le stabilească în ultima vreme cu Arabia Saudită și Emiratele Arabe Unite.
Israelul a solicitat, de asemenea, distrugătoare de buncăre MOAB GBU-43 americane, care au fost concepute special pentru a viza facilitățile nucleare subterane fortificate ale Iranului și testate o dată în războiul din Afganistan.
Potrivit observatorilor militari occidentali, distrugătoare de buncăre israeliene au fost folosite împotriva rețelei subterane „Metro” a Hamas, în luna mai, într-o misiune numită „Fulgerul”.
Aceasta trebuia să fie o repetiție pentru raidurile asupra instalațiilor nucleare subterane ale Iranului. S-a dovedit, însă, că sistemul de buncăre al Hamas a trebuit să fie bombardat de mai multe ori pentru a fi distrus și, chiar și atunci, au rămas secțiuni întregi, potrivit Debka.
Într-o situație de război, acoperirea prin satelit a Israelului ar trebui extinsă pentru a acoperi vastitatea Iranului. Sateliții americani ar putea fi folosiți, dar Joe Biden trebuie să autorizeze acest lucru, în calitate de comandant șef al SUA.