Israelul a ucis un comandant superior al grupării extremiste Jihadul Islamic

DE Adina Mutăr | 17.05.2021 - 20:23
Hussam Abu Harbeed era de multă vreme o țintă pentru armata israeliană/Foto: IDF

Armata israeliană (IDF) a confirmat uciderea lui Hussam Abu Harbeed, comandantul Brigăzii de Nord a Jihadului Islamic, casa acestuia fiind ținta unei rachete luni dimineața.

SHARE

Hussam Abu Harbeed era de multă vreme o țintă pentru armata israeliană, de când a preluat comanda Brigăzii de Nord a Jihadului Islamic, la sfârșitul anului 2019 după ce predecesorul său, Bahaa Abu el-Atta, a fost, de asemenea, asasinat de armata israeliană.

Surse palestiniene au mai declarat că IDF a atacat cu rachetă o mașină în partea de vest a orașului Gaza și că cel puțin trei persoane au fost ucise în incident. Militarii israelieni au declarat că cei trei plănuiseră să lanseze un atac de pe mare folosind un vehicul subacvatic fără pilot.

Citește și

Angela Merkel și-a exprimat solidaritatea față de Israel, dar cere încetarea ostilităților

ONU: Circa 42.000 de palestinieni din Fâșia Gaza și-au părăsit casele din cauza atacurilor

 

În ciuda apelurilor internaționale pentru încetarea focului, nu există semne de încheiere a ostilităților, cele mai grave din ultimii ani, între Israel și grupul care conduce enclava dens populată, unde locuiesc două milioane de palestinieni.

Avioanele de luptă israeliene au lovit 35 de ținte Hamas în 20 de minute: 9 reședințe aparținând comandanților de rang înalt Hamas, folosite pentru depozitarea armelor, drumuri, clădiri de securitate, tabere de antrenament ale militanților și case proprii, inclusiv o rețea de tuneluri subterane, dintre care unul avea o lungime de 15 km.

Numărul de morți în urma atacurilor israeliene în desfășurare asupra Fâșiei Gaza a crescut la 200, dintre care 59 de copii și 35 de femei, a comunicat luni Ministerul palestinian al Sănătății.

Zece israelieni au fost uciși în focul rachetelor lansate de Hamas din Fâșia Gaza.

Secretarul de stat al SUA, Antony Blinken, a cerut luni tuturor părților din conflict să protejeze civilii și a declarat că Statele Unite lucrează „intens” pentru a pune capăt violenței.

Blinken a făcut comentariile la un briefing comun cu ministrul de Externe al Danemarcei la Copenhaga.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.