Angela Merkel și-a exprimat solidaritatea față de Israel, dar cere încetarea ostilităților

DE Alexandru Pop | Actualizat: 17.05.2021 - 22:28
Angela Merkel și-a exprimat solidaritatea față de Israel, dar cere încetarea ostilităților/FOTO: Getty

Merkel şi-a exprimat luni, în timpul unei convorbiri telefonice cu premierul israelian Benjamin Netanyahu, "solidaritatea" cu Israelul, transmiţând totodată dorinţa sa ca ostilităţile "să înceteze cât mai repede posibil", informează AFP.

SHARE

"Cancelarul a condamnat din nou în mod ferm continuarea tirurilor de rachete dinspre Gaza asupra Israelului şi l-a asigurat pe premierul israelian de solidaritatea guvernului german. Ea a reafirmat dreptul Israelului de a se apăra împotriva acestor atacuri", a declarat pe Twitter purtătorul de cuvânt al cancelariei germane, Steffen Seibert.

"Dat fiind numărul de civili care şi-au pierdut viaţa din cele două tabere, cancelarul federal şi-a exprimat speranţa că ostilităţile vor înceta cât mai repede posibil", a adăugat el.

Citește și: Andreea Marin: M-am măritat cu Bănică din iubire, nu din interes. Azi, e doar tatăl copilului meu

De la începutul unui nou ciclu de violenţe în Orientul Mijlociu, 197 de palestinieni au fost ucişi, dintre care cel puţin 58 de copii, şi alţi peste 1.200 au fost răniţi.

Angela Merkel vede manifestații în Germania

De partea israeliană, zece persoane au fost ucise, dintre care un copil, şi 294 au fost rănite cu tiruri de rachete dinspre Gaza.

Escaladarea violenţelor între israelieni şi palestinieni a provocat de asemenea în ultimele zile numeroase manifestaţii în Germania. Mai multe dintre acestea au fost marcate de incidente atunci când unii demonstranţi au scandat sloganuri antisemite. De asemenea, au fost arse drapele israeliene şi au fost aruncate pietre asupra intrării unei sinagogi.

În faţa acestor excese, guvernul german "va continua să ia măsuri hotărâte împotriva manifestaţiilor din Germania care propagă ura şi antisemitismul", l-a asigurat Merkel pe premierul israelian.

Mai devreme în timpul zilei de luni, purtătorul de cuvânt al Angelei Merkel nu a vrut să condamne bombardamentele întreprinse în timpul weekendului de către forţele israeliene asupra unei clădiri în care se aflau birouri ale mass-media internaţionale.

"Munca jurnalistică pe teren într-o zonă de conflict este importantă, dar se ştie de asemenea că Hamas este activ în zone foarte populate şi că prin urmare el ia populaţia civilă drept ostatică", a explicat Seibert, potrivit Agerpres.

 

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2021 NEWS INTERNATIONAL S.A.