Potrivit companiei, campingurile şi vilele private, opţiuni de cazare care oferă mai multă intimitate şi un risc redus de îmbolnăvire, sunt cele cu cea mai mare creştere în perioada post-pandemie.
Datele centralizate de Google arată că volumul căutărilor legate de călătorii (destinaţii, cazare, transport) a fost, în mai 2022, cu 35% mai mare decât în aceeaşi lună a din 2019. În acest context, în perioada martie - mai 2022 vs interval similar din 2019, cea mai mare creştere în căutări de cazare a fost pentru destinaţiile internaţionale, de 32%.
În acelaşi timp, căutările de cazări în ţară au scăzut cu 2%. Cele mai căutate destinaţii de vacanţă din străinătate ale românilor sunt Grecia, Turcia şi Bulgaria, conform căutărilor pentru cazare.
Citește și: Separatiștii din Transnistria amenință că atacă Chișinăul dacă NATO dă armament Republicii Moldova
Cererile pentru zborurile internaționale au crescut cu 46%
Totodată, căutările românilor după zboruri internaţionale au crescut cu 46%, în ultimele trei luni faţă de anul 2019, iar pe lista celor mai populare destinaţii se află Italia, Spania şi Marea Britanie.
Citește și: Alegeri Franța: Blocul de stânga şi coaliţia lui Macron au câte 25,2 la sută în estimări
"Date din căutările pe Google ne arată că interesul românilor pentru vacanţe şi călătorii a revenit în 2022, odată cu ridicare restricţiilor anti-COVID. Românii se orientează din nou către destinaţii din străinătate, cele mai căutate ţări fiind cele deja tradiţionale pentru petrecerea concediului de vară: Grecia şi Turcia.
În primăvara acestui an, românii au căutat cazări în destinaţii internaţionale chiar mai mult decât în 2019. Căutările pe destinaţii şi cazări din România rămân majoritare, însă eliminarea restricţiilor de călătorie internaţionale a adus o scădere a lor faţă de 2019", a declarat Oana Dumitrescu, industry manager Google România, într-un comunicat de presă al companiei.
Analiza de specialitate arată că tipurile de cazare camping şi vile înregistrează o creştere de peste 60% a solicitărilor, în perioada martie - mai din acest, în comparaţie cu aceeaşi perioadă din urmă cu trei ani. De asemenea, cererea pentru opţiuni tradiţionale de cazare (hoteluri sau staţiuni) este în creştere solidă, de 33%.
Informaţii despre trendurile de călătorie din toată lumea, inclusiv România, sunt oferite de Destination Insights - un instrument cu date despre destinaţiile pe care oamenii dintr-o ţară le caută, în interiorul sau în afara ei, precum şi date despre zonele unde sunt persoane interesate să călătorească în ţara selectată.