În sprijinul cauzei. Cum puteți ajuta, fără frică, Ucraina

DE Kerri Anne Renzulli | Actualizat: 15.04.2022 - 21:06
Mână de ajutor Voluntarii descarcă donații pentru a ajuta refugiații ucraineni, la o școală din Kroscienko, Polonia

Indiferent dacă doriți să sprijiniți refugiații ucraineni, să ajutați copiii sau să obțineți provizii esențiale pentru cei care au nevoie, aceste grupuri vă vor ajuta.

SHARE

Imaginile și rapoartele despre situația dificilă a milioane de ucraineni atacați de Rusia, acasă sau care încearcă să evadeze în țările vecine, sunt sfâșietoare.

Poate că doriți să ajutați, dar nu sunteți sigur care dintre zecile de organizații caritabile ce oferă ajutor se concentrează pe aspectele crizei pe care doriți să le adresați cel mai mult sau va folosi cât mai bine banii donați.

Următoarea listă de organizații nonprofit este un punct de plecare solid. Provenit parțial din recomandările Watchdog Charity Navigator ale organizațiilor caritabile responsabile financiar și transparente implicate în eforturile de ajutorare în Ucraina, fiecare dintre aceste 12 grupuri este înregistrat la Serviciul Fiscal Intern și menține o prezență digitală puternică care vă permite să le evaluați cu ușurință serviciile.
________________________________________________________

Citiți tot dosarul special  

ANALIZĂ Cum au eșuat liderii occidentali în a înțelege regimul de la Kremlin. Câteva semne de orbire 

Unde ne-am înșelat cu Rusia? Cum va trebuie să trateze Occidentul regimurile autoritare  

FOTOREPORTAJ Cel mai mare dezastru umanitar din Europa acestui secol. Fuga din fața invaziei ruse  

Uneltele Moscovei. 11 partide din Ucraina, scoase în afara legii pentru simpatii putiniste  

Cum au spălat oligarhii ruși miliarde de dolari cumpărând apartamentele de lux în New York
________________________________________________________

În acest fel, puteți avea deplină încredere în donația dvs. și, eventual, puteți solicita o deducere fiscală și pentru generozitatea dvs.

Asistență pentru refugiații ucraineni

👉 UNHCR sau Agenția ONU pentru Refugiați colaborează cu guvernele locale și organizațiile nonprofit din Polonia, Ungaria, Moldova, România și Slovacia pentru a facilita sosirea și îngrijirea refugiaților ucraineni.

Organizația nonprofit oferă provizii, precum și informații despre procedurile de azil, consiliere juridică și sprijin psihologic. O donație de 200 de dolari ar putea ajuta opt persoane cu consiliere juridică, spune agenția.

👉 Fondul de ameliorare a crizelor din Ucraina de la GlobalGiving ajută, de asemenea, la furnizarea de adăpost, hrană și apă curată refugiaților, precum și sprijin medical și psihosocial și asistență economică.

👉 World Central Kitchen își propune să asigure hrana pentru refugiații ucraineni. Organizația nonprofit pregătește mâncăruri calde în mai multe locații de-a lungul graniței dintre Ucraina și Polonia și, de asemenea, sprijină restaurantele locale care pregătesc mese în orașele ucrainene Odesa și Lvov.

WCK intenționează să extindă serviciile și în Moldova, Slovacia și Ungaria.

👉 Comitetul Internațional de Salvare a ajutat oamenii afectați de crizele umanitare din 1933. Liderii organizației nonprofit au lucrat cu organizațiile nonprofit locale și guvernamentale din Polonia pentru a se pregăti pentru afluxul de refugiați ucraineni și pentru a oferi sprijin și provizii suplimentare. Organizația spune că o donație de 107 USD oferă o trusă de supraviețuire pentru refugiați pentru o familie, care include materiale pentru adăpost și miniaragaz.

👉 Global Empowerment Mission administrează un centru de primire pentru refugiații ucraineni la granița dintre Polonia și Ucraina. Folosește donații pentru a oferi refugiaților lucruri de primă necesitate, cum ar fi apă și hrană, plătind, de asemenea, zboruri și bilete de tren pentru a-i reloca pe cei cu familia sau prietenii în alte țări.

Ajutor pentru copiii afectați de război

👉 UNICEF ajută la îngrijirea copiilor din țară prin furnizarea de apă potabilă, îngrijire medicală, educație și protecție.

Asta în plus față de sprijinirea a 10 echipe mobile care oferă îngrijire psihosocială copiilor care suferă abuzuri, separare de familie și violență bazată pe gen.

👉 Fondul Salvați Copiii pentru Criza din Ucraina oferă copiilor și familiilor alimente, apă, truse de igienă, asistență în numerar și sprijin psihosocial.

Organizația internațională nonprofit spune că 85 la sută din fiecare dolar donat merge direct pentru a ajuta copiii aflați în nevoie.

Alimente și consumabile medicale

👉 United Help Ukraine este o organizație nonprofit condusă 100% de voluntari, care colectează și distribuie donații, rechizite medicale și alimente oamenilor din Ucraina, precum și celor care au fugit în țările vecine.

De asemenea, ajută familiile soldaților ucraineni decedați. Până acum a strâns mai mult de 1 milion de dolari de la începutul invaziei Rusiei, dar spune că există încă o mare nevoie.

👉 CARE, o organizație umanitară internațională care funcționează de mai bine de 75 de ani, a creat un Fond de criză ucrainean de urgență pentru a oferi pentru 4 milioane de oameni din țară ajutor imediat, alimente, apă, truse de igienă și asistență în numerar.

Organizația de caritate notează că se va concentra cel mai mult pe asistarea femeilor, fetelor, familiilor și persoanelor în vârstă.

👉 International Medical Corps și-a îndreptat atenția și asupra Ucrainei. Organizația umanitară globală lucrează pentru a-și extinde eforturile în țară și în țările vecine pentru a oferi comunităților afectate servicii de sănătate primare și de urgență, sănătate mintală și sprijin psihosocial, precum și servicii de răspuns la violența de gen.

👉 Sunflower of Peace oferă medicamente, instrumente medicale și rucsacuri de prim ajutor paramedicilor și medicilor care operează în Ucraina.

Fiecare rucsac conține suficiente materiale medicale tactice, cum ar fi bandaje și medicamente antihemoragice precum Quikclot și Celox, pentru cinci până la 10 persoane.

👉 Razom, care înseamnă „împreună“ în ucraineană, a devenit o organizație nonprofit în 2014 pentru a ajuta ucrainenii după anexarea Crimeii de către Rusia. Acum strânge donații pentru a procura și trimite materiale medicale necesare urgent, cum ar fi garouri, tifon și telefoanele prin satelit către spitalele ucrainene și medici. 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te