În China se moare pe capete de COVID- 19: 1 milion de cazuri noi și 5.000 de decese în fiecare zi

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 23.12.2022 - 10:45
China se bazează prea mult pe testele rapide, care nu sunt eficiente

China – care se luptă să stăpânească probabil cel mai mare focar de COVID-19 pe care l-a văzut vreodată lumea – ar putea înregistra un milion de cazuri noi și 5.000 de decese la fiecare 24 de ore, a raportat Bloomberg.

SHARE

Publicația citează noi cercetări ale unei firme de analiză din Londra. Potrivit Airfinity Ltd., numărul de cazuri - alimentat atât de insistența Chinei de a abandona protocoalele Covid, cât și de apariția BF.7, o nouă subvariantă Omicron - ar putea crește la 3,7 milioane până luna viitoare și la 4,2 milioane până în martie.

Modelarea Airfinity Ltd. privind amploarea și bilanțul celui mai recent focar din China utilizează date din provinciile chinezești și subliniază impactul guvernului Xi Jinping, care a renunțat brusc la politica sa controversată „zero Covid”.

Potrivit lui Wu Zunyou, de la Centrul Chinez pentru Controlul și Prevenirea Bolilor, „primul val va ține de acum până la mijlocul lunii ianuarie... cel de-al doilea  va urma probabil la scurt timp după, iar al treilea se va desfășura de la sfârșitul lunii februarie până la mijlocul lunii martie - pe măsură ce oamenii se vor întoarce din vacanţe.

Noi reguli pentru numărarea cazurilor și deceselor

China a înregistrat ieri dimineață mai puțin de 3.000 de cazuri noi (excluzând sosirile străine) în ultimele 24 de ore și zero decese de Covid-19.

Asta după ce guvernul a schimbat criteriile de înregistrare a cazurilor și deceselor, ceea ce înseamnă că majoritatea nu mai sunt numărate. Partidul Comunist Chinez, aflat la guvernare, și-a închis cabinetele de testare în masă și a renunțat la eforturile de a include fiecare infectare în bilanţul zilnic. Locuitorii trebuie să se bazeze acum pe teste rapide - care nu sunt de încredere - și nu au obligația de a raporta rezultatele.

Autoritatea de reglementare a sănătății din China a adoptat, în liniște, o definiție mai restrânsă pentru „moarte cauzată de Covid-19”, ceea ce face dificilă numărarea numărului de morți.

Chiar dacă China ar reveni la o definiție mai cuprinzătoare, datele nu vor reflecta probabil situația de pe teren, au declarat experții agenției de presă Reuters, deoarece se fac atât de puține teste - cabinele de testare în masă au fost închise.

Citește și: Corespondență din buncărul lui Moșului: Magia Crăciunului, salvată și în caz de atac nuclear

Creșterea cazurilor din China nu este neașteptată, având în vedere apariția variantei BF.7. Când Omicron s-a răspândit în Statele Unite, țara a înregistrat aproape 1,4 milioane de cazuri în fiecare zi în ianuarie. Acest lucru a coincis cu cazurile zilnice globale de peste patru milioane, potrivit Our World in Data.

Citește și: Mașinile electrificate, de unică folosință? Unui Chevrolet Volt i s-a stricat bateria. Prețul șocant

Cu toate acestea, Bloomberg și alte agenții media au semnalat o situație din ce în ce mai haotică și îngrijorătoare la spitalele din China, cu personalul medical și infrastructura incapabile să facă față numărului de pacienți infectați.

Clienții farmaciilor pleacă cu mâna goală, deoarece acestea au rămas fără medicamente, ceea ce îi face pe mulți să apeleze la „remedii naturale”, cum ar fi consumul de lămâi și fructe bogate în vitamina C, în încercarea de a crește nivelul de imunitate.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te